Начало Други Хорхе Лоренсо преминава към състезания на четири колела

Хорхе Лоренсо преминава към състезания на четири колела

278
0
Лоренсо Ямаха
Хорхе Лоренсо, снимка Мишлен

Хорхе Лоренсо преминава към състезания на четири колела. Трикратният световен шампион в MotoGP ще участва в италианската купа на Порше Карера (Porsche Carrera Cup Italy). Така испанецът официално обяви, че се прехвърля изцяло към надпревари с автомобили.

Лоренсо се оттегли от MotoGP в края на сезон 2019 след безплодна и изпълнена с контузии година в тима на Репсол Хонда. Следващата година той бе тест пилот на Ямаха и имаше намерение да участва с уайлдкард, но пандемията от коронавирус не позволи това да се случи. По време на престоя си в кралския клас, той караше мотори на Ямаха, Дукати и Хонда. 

Тази година испанецът ще се състезава за Q8 Hi Perform Team, който е управляван от Team Ghinzani Arco. Собственик на екипа e бившият пилот от F1 Пиеркарло Гиндзани.

Започва нов и вълнуващ етап от живота ми, написа Лоренсо в социалните мрежи. „Искам да благодаря на всички в екипа на Q8 Hi Perform за това, че ме посрещнаха и избраха за официален пилот в Porsche Carrera Cup Italy.“

„Те са силен, обединен и амбициозен отбор. Нямам търпение да се включа и да докажа, че мога да бъда конкурентен и на четири колела.“

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от JORGE LORENZO (@jorgelorenzo99)


Лоренсо на практика следва стъпките на бившите си съперници Валентино Роси и Дани Педроса, които през този сезон преминаха към GT състезания.

Подобно на Роси, Лоренсо също се занимаваше със състезания на четири колела по време на кариерата си в MotoGP. Испанецът е участвал в24-те часа на Барселона“ на Каталуния, както и в12-те часа на Персийския залив“ на пистата Яс Марина. През 2012 г.  той тества първо поколение на автомобил GP2, а през 2016 г направи няколко обиколки с болид на Мерцедес от F1. 

От 2007 г. насам, едномарковият шампионат Порше Карера Къп Италия е част от впечатляващата база от регионални шампионати на немския производителя. Сред шампионите на купата са пилоти като Матео Кайроли и Алесио Ровера. И двамата италиански състезатели използват този успех като трамплин към настоящите си участия в Световния шампионат за издръжливост (WEC).

Миналогодишният шампион на националната купа на Порше Карера е бившият състезател от световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) Алберто Серки. Италианецът караше за същия тим, в който ще кара и Хорхе Лоренсо.