Начало MotoGP News Хорхе Мартин на полпозишън във Валенсия

Хорхе Мартин на полпозишън във Валенсия

319
0
Хорхе Мартин
Хорхе Мартин, снимка Ред Бул Контент Пуул

Хорхе Мартин спечели последната квалификация за сезон 2021 в MotoGP. На пистата Рикардо Тормо пилотът на Прамак Дукати изпревари с 64 хилядни съотборниците в Дукати Франческо Баная и Джак Милър. Двамата записаха идентични времета и паднаха по време на финаните си бързи турове. Седекмратният световен шампион Валентино Роси даде десето време, а четвърти и пети финишираха Алекс Ринс и Йохан Зарко.

В третата свободна тренировка Алейш Еспаргаро оглави класирането, а неговият брат Пол претърпя тежък инцидент и пропусна следващите сесии. Все още не се знае дали той ще вземе участие в утрешното състезание.

В първия сегмент от квалификационната сесия най-бързите обиколки завъртяха Жоан Мир и Брад Байндър. Първи под чертата завърши Андреа Довициозо (Ямаха SRT), следван от Маверик Винялес с Априлия, Икер Лекуона и Данило Петручи. Двамата пилоти на КТМ Tech 3 също записаха последната си квалификация в кралския клас. Зад тях финишираха състезателите на Авинтия Дукати Енеа Бастианини и Лука Марини, а последните две места на стартовата решетка бяха за Алекс Маркес (LCR Хонда) и Мигел Оливейра с КТМ.

Още в началото на Q2 Джак Милър оглави класирането, следван от Франческо Баная и Жоан Мир.

Хорхе Мартин записа идентично време с това на Милър, а Баная се движеше с червени сектори и излезе на върха. Италианецът подобри постижението си още веднъж, но катастрофира и приключи своето участие в сесията.

От това се възползва Мартин, който подобри обиколката на Франческо и поведе. Джак Милър също имаше такава възможност, но и той катастофира в последния завой. Така Хорхе спечели четвърти полпозишън в своята кариера, следван от Баная и Милър.

От втора редица ще потеглят Жоан Мир със Сузуки, съотбормикът на Мартин Йохан Зарко, както и Алекс Ринс с втория мотор на японците. Третата редица бе заета от Брад Байндър с КТМ, Фабио Куартараро (Ямаха) и Такааки Накагами (LCR Хонда). Топ 12 допълниха Валентино Роси и Франко Морбидели с машини на Ямаха, както и Алейш Еспаргаро (Априлия).