Начало MotoGP News Хорхе Мартин похвали новите обтекатели на Дукати

Хорхе Мартин похвали новите обтекатели на Дукати

234
0
Хорхе Мартин
Хорхе Мартин, снимка Ред Бул Контент Пуул
Хорхе Мартин похвали обтекателите на Дукати за сезон 2022. Пилотът на Прамак Дукати пробва новия мотор на италианците в теста на пистата Херес, който беше няколко дни след Гран при на Валенсия. 

Испанецът стана новак на годината в MotoGP и завърши на 9-та позиция в крайното класиране. Още по време на второто състезание в Катар Хорхе спечели квалификацията и се качи на подиума. За съжаление претърпя тежко падане в третата свободна тренировка на пистата Алгарве и пропусна 4 надпревари. След като бе опрериран Мартин направи своето завръщане в Каталуния.

Само три старта по-късно младият испански пилот спечели Гран при на Щирия като потегли от полпозишън. Във второто състезание на Ред Бул Ринг отново стартира първи и финишира на подиума. До края на сезон 2021 той записа още един полпозишън и подиум във Валенсия. Мартин ще бъде опериран повторно, за да бъдат премахнати всички планки.

„Ще имам операция в средата на декември. Целта е да се премахнат всички планки. Все още продължавам да изпитвам болка. Иначе се чувствам добре и ще съм напълно готов за новия сезон“.

Освен последствията от инцидента в Португалия, Хорхе бе обезспокоен от болка в лявата част на крака.

„Нямам болка в мускулите. Това е голямо подобрение спрямо средата на сезона. Кракът ми е перфектен благодарение на специална терапия с игли“.

Мартин коментира и представянето си в теста на испанската писта Херес. Въппреки че завъртя най-малко обиколки, той беше много щастлив да бъде включен в работата по мотора за 2022.

„Тестът беше супер добър. Изпробвах много различни части през последните дни. Не гледахме времената за обиколка. Искахме да разберем дали всичко работи правилно“.

„Дукати ни предоставиха много нови части. Най-важното е да споделям със Зарко какво е поведението на мотора. Джиджи винаги идва в бокса за да разбере кои компоненти работят по-добре. Много съм щастлив, че получавам такава подкрепа от него и фабриката“, сподели Мартин.

Испанецът похвали и новите обтекатели по своя мотор.

„Мисля, че с обтекателя направихме голяма стъпка напред. Можем да завиваме по-добре и скоростта ни в кривите е невероятна. Така че ще бъде от голямо значение да подобрим представянето си в завоите“, обобщи Хорхе Мартин.