Начало Moto News Хорхе Мартин посвети на Фаусто Грезини първия си подиум в MotoGP

Хорхе Мартин посвети на Фаусто Грезини първия си подиум в MotoGP

245
0
Хорхе Мартин
Хорхе Мартин, снимка Прамак
Хорхе Мартин посвети първия си подиум на Фаусто Грезини. Испанецът прекара две години в тима на италианеца и спечели осем победи в клас Мото3. Мартин стана и световен шампион през сезон 2018. Грезини загуби битката с коронавируса през месец февруари след повече от два месеца престой в болница.

През настоящата кампания Хорхе е част от отбора на Прамак Дукати и спечели първия си полпозишън в едва втората си квалификация. След това бе лидер в надпреварата и завърши на трета позиция. Така той се качи на почетната стълбичка в едва второто си участие в кралския клас.

„Искам да посветя този подиум на Фаусто. Той изигра значителна роля в развитието на моята кариера. Бях в наистина труден момент, когато ме прие в своя отбор. Обстановката в екипа бе невероятна и успях да разгърна напълно своя потенциал. Чувствах ги като мое семейство. Сигурен съм, че качването ми на подиума ги е зарадвало“, сподели Мартин.

Състезателят на Прамак заяви, че е бил под голямо напрежение по време на Гран при на Доха. Също така добави, че се е насладил на битката със своя съотборник Йохан Зарко и е впечатлен от скоростта на мотора.

„Все още не сме постигнали крайната си цел. Опитах се да атакувам Фабио, но просто не исках да предприемам такъв риск. Бях много внимателен по време на битката ми със Зарко, защото не исках да се ударим и отпаднем. Надявам се добрата ми форма да продължи и в следващите състезания“ , завърши Хорхе Мартин.