Начало MotoGP News Хорхе Мартин спечели първи полпозишън в MotoGP

Хорхе Мартин спечели първи полпозишън в MotoGP

736
0
Хорхе Мартин
Хорхе Мартин, снимка Прамак
Хорхе Мартин спечели първия си полпозишън в MotoGP. Пилотът на Прамак Дукати записа най-бързата обиколка за 1:53.106, като изпревари със 157 хилядни своя съотборник Йохан Зарко. Третото място зае победителят от първото състезание на Лосаил Маверик Винялес. Това бе едва втората квалификация на Мартин като пилот на Прамак в кралския клас.

Най-бързите в първата фаза от квалификацията бяха Жоан Мир със Сузуки и Мигел Оливейра с КТМ. Малко след тях под чертата завърши Лука Марини (Авинтия Дукати), следван от Алекс Маркес ,Пол Еспаргаро и Такааки Накагами с машини на Хонда.  Останалите места на стартовата решетка заеха Данило Петручи и Брад Байндър с КТМ, Енеа Бастианини с другия мотоциклет на Авинтия и съотборникът на Петручи Икер Лекуона. Последните две позиции бяха за Валентино Роси, който направи една от най-лошите квалификации в кариерата си и Лоренцо Савадори (Априлия).

В първите минути на Q2 начело бе Хорхе Мартин. Малко след това Морбидели подобри неговото постижение, но испанецът си върна лидерството след края на следващия си бърз тур. Междувременно Куартараро записа второ време, а Винялес бе едва на девета позиция. В следващия си опит Маверик излезе начело и излглеждаше, че ще спечели първата позиция.

В последните секунди на втория сегмент от квалификацията пилотите на Прамак Дукати бяха с червени сектори и имаха шанс да изместят Винялес от върха. Първо това го стори Зарко, който записа 1:53.263. Зад него съотборникът му Хорхе Мартин се движеше с още по-добро темпо и записа невероятна бърза обиколка за 1:53.106. Така той спечели квалификацията, която е едва втора за него, откакто е пилот в кралския клас. Третото място зае Маверик Винялес, следван от Милър, Куартараро и Баная. Седмото място зае Алейш Еспаргаро с Априлия пред Алекс Ринс и Жоан Мир от отбора на Сузуки. Последните места бяха за Франко Морбидели (Ямаха SRT), Щефан Брадл (Хонда) и Мигел Оливейра с КТМ.