Начало Top Moto News Хорхе Мартин записа нов рекорден полпозишън в Австрия

Хорхе Мартин записа нов рекорден полпозишън в Австрия

340
0
Хорхе Мартин
Хорхе Мартин, снимка Ред Бул Контент Пуул
Хорхе Мартин спечели квалификацията за Гран при на Австрия в MotoGP. Пилотът на Прамак Дукати мина през Q1 и подобри рекорда на трасето и записа 1:22.643, като изпревари с 34 хилядни Фабио Куартараро с Ямаха. Трети остана Франческо Баная от заводския тим на Дукати. Четвърти и пети завършиха съотборникът на Мартин Йохан Зарко и Марк Маркес с Хонда.

В първия сегмент от квалификацията лидер отоново бе Хорхе Мартин, който не успя да запише достатъчно добър резултат в третата тренировка. Най-близо до него завърши Мигел Оливейра с КТМ. Първи под чертата бе Алекс Ринс със Сузуки, следван от Алекс Маркес (LCR Хонда). След тях се класираха Енеа Бастианини (Автинтия Дукати), Икер Лекуона (КТМ Tech 3), Лука Марини с втория мотор на Авинтия, Валентино Роси (Ямаха SRT), Данило Петручи също със сателитен КТМ и Кал Кръчлоу (Ямаха SRT).

Малко след старта на Q2 Маркес записа най-добър резултат, преди да бъде изместен от пилотите на Прамак Дукати. Междувременно Куартараро записа нов рекорд на трасето и бе много близо до това да спечели първата позиция.

До края на сесията нито един състезател не успяваше да подобри времето на Куартараро, който допусна грешйа във финалния си опит за бърз тур. Броени секунди преди финала Хорхе Мартин успя да измести французина от върха и да подобри рекорда на австрийската писта. Така той спечели втори пореден полпозишън и общо трети от началото на сезона. Трети финишира Франческо Баная, следван от Йохан Зарко, Марк Маркес и Джак Милър. На трета редица се класираха Жоан Мир (Сузуки), Алейш Еспаргаро (Априлия) и Мигел Оливейра с КТМ. Топ 12 допълниха съотборникът на Оливейра Брад Байндър, Пол Еспаргаро и Такааки Накагами с мотори на Хонда.