Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Астън Мартин започна да празнува малко преждевременно

Хорнер: Астън Мартин започна да празнува малко преждевременно

3814
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер, снимка Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер коментира новината за преминаването на Ейдриан Нюи в Астън Мартин. Шефът на Ред Бул заяви, че отборът от Силвърстоун е започнал да „празнува малко преждевременно“ и напомни, че британският дизайнер все още има договор с неговия отбор.

Хорнер смята, че представянето на Нюи от Астън Мартин е било малко „преждевременно“. Той напомни, че дизайнерът все още има действащ договор с отбора от Милтън Кийнс.

През май стана ясно, че Нюи напуска Ред Бул. Оттогава се появиха много спекулации за следващата му дестинация в F1. В крайна сметка 65-годишният конструктор избра Астън Мартин. Той подписа договор с годишна заплата от 30 млн. паунда. Успех управляващ технически партньор, Нюи ще бъде и стана акционер в британския отбор

Нюи ще заеме новия си пост едва на 1 март. Дотогава той ще работи в Ред Бул. Това накара Хорнер да каже, че моментът на обявяването е бил малко неподходящ и избързан.

„Очевидно това беше голямо съобщение от страна на Астън. Ейдриан е бил склонен да прави нещо свое, така че очевидно това беше важен момент за този отбор“, сподели Хорнер.

„Астън Мартин започна да празнува малко преждевременно. Нюи още не е приключил договора си с Ред Бул. Но разбира се, това беше голям момент за този отбор“, добави шефът на Ред Бул.

Хорнер не е бил никак изненадан от новината за трансфера на Нюи в Астън Мартин. Той вярва, че гениалният дизайнер ще бъде ключов фактор за успех на Астън Мартин в бъдеще.

„Това не беше голяма изненада. Mисля, че ставаше все по-ясно, че това е пътят, по който ще отиде. Той обмисляше дали да излезе в пенсия или да премине в друг отбор. Това очевидно ще бъде ново предизвикателство за него. За нас ще бъде тъжно да се види, когато той напуска следващата година. Разбира се, пожелаваме му всичко най-добро за бъдещето“, каза Хорнер. Шефът на Ред Бул не пропусна отново да похвали човека, който има основна заслуга за успехите на тима.

„Ейдиан е много креативен човек и не е средностатистически дизайнер. Смятам, че единственият човек в F1, който все още работи на чертожна дъска. Затова неизбежно ще има процес, в който ще трябва да се опознае хората там и да се сработи с тях.“

„Той е уникален в много отношения. Смятам, че Астън Мартин иска да се възползва от огромния му опит. Гледам с огромно удовлетворение назад във времето и почти 20-те години, които прекарахме заедно, както и възходите и паденията през този период. Сега обаче гледам напред към бъдещето и мисля, че сме добре подготвени за това“, заключи Кристиан Хорнер.