Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер бил изненадан от конкурентоспособността на Ред Бул RB18 в началото на...

Хорнер бил изненадан от конкурентоспособността на Ред Бул RB18 в началото на сезон 2022

1471
0
Кристиан Хорнер, Макс Верстапен
Кристиан Хорнер и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер бил изненадан от конкурентоспособността на Ред Бул RB18 в началото на сезон 2022, призна самият той. Ръководителят на тима от Милтън Кийнс сподели в интервю за CNN, че очаква дълга и трудна битка с Ферари в първенството.

„Ние рискувахме в известна степен, когато създавахме колата по новите правила, тъй като вложихме толкова много усилия в миналогодишния болид заради възможността да спечелим. Това натовари неимоверно много екипа през втората половина на миналия сезон, когато трябваше да настигаме съперниците.“

„Лично аз не очаквах да започнем настоящата състезателна година толкова силно, колкото се случи“, заяви Хорнер по повод представянето на Ред Бул в първите надпревари от 2022 г.

„Първа редица на първото състезание, победа във второто, двоен успех на Имола и още един триумф в Маями е невероятен старт за нас. Според мен е и доказателство за това, че отборът ни е свършил феноменална работа за кратко време.“

Хорнер каза също така, че сезонът е дълъг и битката с Ферари тепърва ще става все по-сериозна.

„Надявах се да не стане точно като миналата година, но изглежда борбата и този сезон може да стигне чак до края му. Нещата са на кантар. Барселона е различно предизвикателство, има високоскоростни завои. Знаем, че от Ферари са силни в тази област. Пистата в Маями ни пасна. Накарахме колата да проработи и резултатът е налице“, допълни шефът на Ред Бул.

Макс Верстапен пък посочи, че фактор за доброто представяне на отбора е и Серхио Перес. Според нидерландеца съотборникът му се чувства значително по-добре в колата си в сравнение с миналата година.

„Мисля, че да си изкарал вече година с отбора помага. И смятам, разбира се, че всъщност с новите правила всички трябваше да започнат от нула. Изглежда е далеч по-доволен в колата, което е наистина добре за отбора“, обясни Верстапен.