Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо иска да отиде в Ред Бул? „Това е новина за мен!“,...

Алонсо иска да отиде в Ред Бул? „Това е новина за мен!“, възкликна Хорнер

3879
0
Серхио Перес, Фернандо Алонсо
Серхио Перес и Фернандо Алонсо; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Слуховете за местене на пилоти във Формула 1 продължават да се вихрят с пълна сила. В Маями бившият Гран при пилот Карун Чандок добави нов щрих към вече многобройните сметки кой къде би могъл да отиде. Той каза, че е чул за интерес от страна на Фернандо Алонсо към Ред Бул.

„Чух, че Фернандо може да отиде в Астън Мартин на мястото на Себастиан Фетел. И друго: че Флавио [Бриаторе] блъска по вратата на Ред Бул с твърдението, че Алонсо е готов да е съотборник на Макс Верстапен и да разполага с добър автомобил за последните няколко години от F1 кариерата си“, посочи Чандок.

Кристиан Хорнер потвърди, че е разговарял с Бриаторе, който е бивш мениджър, но все още близък приятел и съветник на Алонсо. Шефът на Ред Бул обаче бе категоричен, че в Милтън Кийнс са доволни от Серхио Перес като съотборник на Верстапен.

„Това е новина за мен!“, възкликна Хорнер относно слуха за интереса на Алонсо към Ред Бул

„Ние сме много доволни от пилотите, с които разполагаме. Фернандо е великолепен състезател. Фантастично е, че още е във Формула 1 като се има предвид възрастта му. Но той изобщо не е част от плановете ни.

Перес има договор до края на настоящия сезон. Твърди се, че вече е започнал разговори с отбора за нов контракт, но никоя от страните не бързала с преговорите.

Междувременно шефът на отбора на Алпин Отмар Шафнауер заяви, че мотивацията на Алонсо си е съвсем на ниво. Двукратният световен шампион има кошмарен късмет от началото на сезона. В петте надпревари досега най-доброто му класиране е девето място в Бахрейн, има две отпадания и две подреждания извън топ 10. В Маями също бе в точките, но наказание го извади от първата десетка.

„Според мен Фернандо си е съвсем добре. Бори се повече, както винаги. В Маями трябваше да стартира от малко по-предна позиция – изтърва Q3 за съвсем малко, а вървеше с темпото на [Валтери] Ботас или [Люис] Хамилтън. А старт от тази част на колоната води до по-различно състезание. Да, разочароващо е, но ще дойдат и по-добри времена“, заяви Шафнауер.