Начало Избрани Хорнер: Форд донесе много интересни знания, свързани с електрификацията и клетъчната технология

Хорнер: Форд донесе много интересни знания, свързани с електрификацията и клетъчната технология

1126
0
Кристиан Хорнер и Джим Фарли
Кристиан Хорнер и Джим Фарли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер каза, че Ред Бул засилва все повече партньорството си с Форд. Той разкри, че американският производител е донесъл много интересни знания, свързани с електрификацията и клетъчната технология.

Форд обяви завръщането си в F1 по-рано тази година. Американският автомобилен гигант ще работи върху новото поколение задвижващи системи заедно с Ред Бул. Това ще се случи в подразделението „Ред Бул Пауъртрейнс„, което се намира непосредствено до базата на екипа в Милтън Кийнс. Подкрепата на Форд означава, че Ред Бул все пак не е напълно самостоятелен производител и получава външна помощ

Хорнeр разкри, че инженерите от двете компании сега обменят бележки на седмична база. Той посочи, че Форд допринася доста за този проект благодарение на инженерния си опит в електрификацията и клетъчната технология. Според него, тази положителна и благоприятна връзка между двете организации е насърчила едно много обещаващо партньорство.

„Форд донесе много интересни знания, свързани с електрификацията и клетъчната технология“, сподели Хорнер.  „Горенето е едно от най-важните неща за F1. Но въпреки виждаме някои наистина интересни развития от електрическата страна по време на срещите ни с момчетата от Форд“, добави шефът на Ред Бул.

„Тъй като отношенията ни се развиват от технологична гледна точка, те поставят все повече и повече на масата, което наистина е доста интересно. Така в крайна сметка това е наистина положително взаимодействие. Те не се опитват да ни кажат как да управляваме бизнеса си и не се месят от гледна точка на акционерното участие. Затова тази връзка е толкова благоприятна.“

Партньорството на Ред Бул и Форд ще бъде от 2026 до 2030 г. Не е тайна, че главният изпълнителен директор на Форд Джим Фарли е ентусиаст в моторните спортове и бивш състезател. Той получава доста похвали откакто застана начело на марката. Това кара Хорнер да е уверен, че Форд ще си партнира с Ред Бул в още по-дългосрочен план

„Никога не можеш да предвидиш толкова напред. Имаме споразумение до 2030 година. Бил Форд беше един от основните двигатели зад това споразумение. Така че този проект се реализира със съгласието на семейство Форд и стана реалност благодарение ентусиазма на Джим Фарли.“

„Това ни дава сериозна увереност. Факт е, че Форд е участвал в F1 и преди това (с екипите на Стюарт и Ягуар). Те знаят колко сложен е този спорт. Помня, че те ни казаха следното: „Вижте, момчета, това е специализирана тема за вас, момчета. Ние сме тук, за да помогнем, така че ни уведомете къде можем да го направим“, обясни Хорнер.

Хорнер разкри, че основната сграда в кампуса на Ред Бул, в която се помещава отделът за двигатели на екипа, вече е напълно функционираща. Той добави, че тя продължава да се разширява.

„Според мен това е най-големият кампус в F1. Сега сме на площадка от 50 акра, състояща се от 18 сгради. Отборът се разраства и напредва. Това не е сграда на Норман Фостър. Тук няма чаша и вода. Но все пак трябва да е практично. Това, което сме разработили чрез шасито и бизнеса, вече се възпроизвежда благодарение на напредналите технологии. Това е работещо съоръжение и такова, което е напълно интерактивно за служителите“, завърши Кристиан Хорнер.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)