Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер и Нюи ще участват в благотворителен маратон

Хорнер и Нюи ще участват в благотворителен маратон

63
0
Ейдриан Нюи,Кристиан Хорнер,Себастиан Фетел

Кристиан Хорнер и Ейдриан Нюи ще участват благотворително в Silverstone Half Marathon през март, за да събират средства за фондацията Wings for Life. Екипът на Ред Бул е тясно свързан с организацията и има няколко специални прояви, насочени към подпомагането й.

Шефът на тима във Формула 1 и един от най-титулуваните конструктори в съвременната Гран при ще бягат заедно с още членове на екипа, както и фенове. Събитието е на 11 март, а запалянковците, които ще участват в него, бяха специално избрани. Освен да тичат с Хорнер и Нюи, те ще получат шанса да разгледат фабриката на тима в Милтън Кийнс, а преди самия маратон ще тренират с Джеймс дьо Монфорт, който се грижи за фитнеса на хората в Ред Бул.

Двамата титуляри на екипа Себастиан Фетел и Марк Уебър, както и Дейвид Култард, са посланици на Wings for Life. Фондацията е създадена през 2004 г. и се занимава с подпомагане на хора с контузии и увреждания на гръбначния стълб.

Това е вдъхновяваща кауза и се гордеем, че помагаме – заяви Хорнер. – Сигурен съм, че няма да поставя никакви нови рекорди за обиколка, но чакам с нетърпение да участвам!