Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Инцидентът стана заради неправилна преценка на Фетел

Хорнер: Инцидентът стана заради неправилна преценка на Фетел

3070
0
Инцидентът между Верстапен и Фетел
Инцидентът между Верстапен и Фетел, снимка: Ред Бул

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер смята, че напълно неправилна преценка от страна на Себастиан Фетел е довела до инцидента с Макс Верстапен в Гран при на Великобритания.

Пилотът на Ферари удари холандеца в битката им за 3-ото място, като секунди преди това Макс го беше изпреварил на правата Хангар. Германецът опита контраатака, но не прецени добре спирането си за завоя Клъб и блокира предните гуми.

След катастрофата и двамата излязоха в зоната за сигурност. Фетел мина през бокса за ново предно крило и бе наказан с 10 секунди. А Макс продължи състезанието и завърши 5-и. След финала той обясни, че е имал повреди по пода и е останал без серво.

„Случилото се беше много разочароващо, каза Хорнер. – Но бе забележително, че колата издържа до края. Да продължи Макс да върви със състезателно темпо беше невероятно.

Поне завърши и взе точки. Той направи страхотно изпреварване спрямо Себастиан. Изглежда беше напълно неправилна преценка от страна на Себ, който блокира гумите си и го удари.“

Според Хорнер, ако не е бил инцидентът, Верстапен със сигурност е щял да завърши на подиума. Той е щял да бъде 2-и или 3-и, в зависимост от това дали в края Ботас с новите си гуми е можел да го изпревари.