Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер иска увеличаване на броя на моторите за един сезон

Хорнер иска увеличаване на броя на моторите за един сезон

52
0

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер е твърдо против предвиденото намаляване на броя двигатели, позволени от правилника за използване във Формула 1 за един сезона. За следващата година влиза ново правило, според което отборите имат право само на 3 агрегата за сезон, а при използване на повече ще бъдат налагани наказания в решетката.

Хорнер дори иска увеличаване от четири на пет позволени двигателя. Толкова бяха те за 2014 г. в началото на новата турбо ера. Според него ограниченията, които бяха наложени за намаляване на разходите, не вършат работа, тъй като реално повечето отбори използват по 5 и повече на сезон.

„За мен това (ограничаването на броя на задвижващите системи за сезон) трябва да е точка номер едно от следващата среща на стратегическата група по развитието на Формула 1, каза Хорнер. – Опитах се да променя нещата още предишния път, но никой не ме подкрепи. Ограничението в използването на двигателите беше въведено с идея за намаляване на разходите.

Това обаче се оказа пълен провал и трябва не да ги намалим още, а да ги увеличим на пет двигателя на сезон. В момента всички използват същия брой задвижващи системи, както преди и просто търпят повече наказания на стартовата решетка. Парите, които плащат отборите за двигатели,реално  са същите.“