Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер изненадан от темпото на Рикиардо

Хорнер изненадан от темпото на Рикиардо

67
0

Спорният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер призна, че е бил изненадан от темпото на Даниел Рикиардо по време на Гран при на Русия. Австралиецът стартира едва 10-и, но след ранно спиране в бокса за смяна на гуми дълго време успя да се движи на 4-а позиция, зад Хамилтън, Фетел и Перес. В края обаче беше изпреварен от Ботас с УИлямс, а след това получи техническа повреда и отпадна.

„Беше разочароващо, защото Даниел свърши много добра работа с твърдите гуми, заяви Хорнер. – Рискът със стратегията проработи добре и той успяваше да задържи зад себе си по-бързите коли на Ботас и Райконен. Но 5 обиколки преди финала изглежда получи проблем със задната главина. Трябва да разследваме случилото се изцяло, за да го разберем. Честно казано, не очаквах да се борим за подиума. Даниел направи респектиращо представяне с 5-ото си място в домашното си състезание.”

Според Хорнер, въпреки че в следващите състезания пистите с доста дълги прави, той смята, че отборът му може да добро количество точки.

„Надявам се, че в Остин ще бъде дори в по-добра форма, добави Кристиан. – Там има някои по-бързи завои спрямо тези в Сочи. Мексико е малко непознато, въпреки че изглежда да има много дълга права. В Бразилия ще бъде тежко, а в Абу Даби винаги сме били добре.”