Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Много мило, че Люис проявява внимание към Перес, а скоро се...

Хорнер: Много мило, че Люис проявява внимание към Перес, а скоро се съмняваше в съотборниците на Макс

4423
0
Серхио Перес, Люис Хамилтън
Серхио Перес и Люис Хамилтън; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Мнението на Люис Хамилтън за това, че Серхио Перес не получава особена подкрепа от Ред Бул и в частност от един определен човек от тима, предизвика ответна реакция. Кристиан Хорнер припомни, че наскоро седемкратният световен шампион имаше съмнения в качествата на съотборниците на Макс Верстапен. Освен това настоя за пореден път, че Перес има страхотни взаимоотношения с целия екип на Ред Бул.

„Много е мило, че Люис проявява такава грижа и внимание, след като само преди няколко седмици постави под въпрос качествата на съотборниците на Макс“, хапливо коментира Хорнер

„Но вижте, в падока постоянно циркулират слухове. Особено, когато има много малко за писане. Чеко има страхотни взаимоотношения с отбора, със съекипника си. Искаме да завърши втори в шампионата. Така бихме постигнали нещо, което не ни се е удавало досега – пилотите ни да са първи и втори в първенството“, допълни Хорнер.

Слуховете около бъдещето на Перес от месеци са страшно много. Говореше се всичко възможно – от „ще си довърши договора“ до „ще обяви, че се оттегля от F1 по време на уикенда в Мексико“. Самият пилот неколкократно отхвърляше приказките, които го „пенсионираха“.

Изявлението на Хамилтън, което споменава Хорнер, пък бе направено по време на уикенда за Гран при на Италия. Седемкратният световен шампион каза, че Верстапен в момента не се състезава с никого, докато той винаги е водел битка със съекипниците си.

„Личното ми мнение, е че Валтери [Ботас] и всъщност всичките ми съотборници бяха по-силни от съекипниците на Макс. Дженсън [Бътън], Фернандо [Алонсо], Джордж [Ръсел], Валтери… Нико. Извинете, имал съм толкова съотборници. Да, точно така“, добави Хамилтън Розберг към изброяването след напомняне отстрани. „И тези момчета са били много силни, много постоянни. Макс не се състезава срещу никого (в тима си) по този начин“, каза още той.

Верстапен след това коментира, че Хамилтън може би му завиждал

„Може би малко завижда за настоящия ми успех. Такова изявление… Сигурно си мисли, че печели нещо по този начин, на мен не ми пука. Според мен на Мерцедес им е много трудно да се справят със загубите след толкова години, пре които печелеха всичко“, заяви Верстапен.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)