Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер може да загуби поста си в Ред Бул F1 независимо от...

Хорнер може да загуби поста си в Ред Бул F1 независимо от изхода на разследването срещу него

4361
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер може да загуби поста си на шеф на Ред Бул във Формула 1, независимо от изхода на разследването срещу него, което провежда компанията Ред Бул в Австрия. Новината, че поведението на британския мениджър се проверява, бе оповестена вчера. Тя бе възприета от част от аудиторията като спекулация, въпреки че от най-големия производител на енергийни напитки в света има потвърждение за провежданата проверка. От Ред Бул съобщиха още, че са наели за разследването външен адвокат.

Формулировката „неуместно/непристойно поведение“ доведе до множество предположения за какво би могло да става дума. В немския таблоид „Билд“ бе публикуван слух, че Хорнер изпращал свои снимки на колежка. Онлайн имаше още по-тежки предположения, свързани отново със служителка на Ред Бул Рейсинг. Според друг източник ставало дума за „агресивен стил на управление“. В няколко журналистически материала бе посочено, че представители на медиите са разбрали или им е било казано в какво обвиняват Хорнер. Не могат обаче да публикуват твърденията.

Историята засяга един от най-влиятелните шефове на отбори във Формула 1 понастоящем. Това накара единият източник, откъдето тръгна – нидерландският вестник „Де Телеграаф“ – да направи подкаст по темата.

В разговора между журналиста Ерик ван Харен и бившия пилот от F1 Кристиян Алберс бе споделено, че обвиненията са наистина тежки. Ван Харен посочи, че е чул за какво става дума. Решил е обаче да публикува единствено неоспоримия факт – че се провежда разследване. Твърди се също така, че в Ред Бул имали сериозни доказателства по случая.

В разговора освен това Ван Харен и Алберс споделят, че при това положение за Хорнер вероятно ще е много трудно да задържи поста си на шеф на Ред Бул в F1 независимо от изхода на разследването

В немския уебсайт motorsport-total.com още снощи бе оповестено, че според информация от техен източник Хорнер вече и бил „посъветван приятелски“ да си подаде оставката и сам да напусне.

Коментари освен изявлението от страна на Ред Бул, че тече разследване, няма.

„Нищо няма да кажа по този въпрос“, бе единственото изречение, което каза Хелмут Марко в отговор на питане по темата.

Междувременно в британския „Дейли Мейл“ бе публикуван материал, според който съпругата на Хорнер била „съсипана“ заради обвиненията срещу него. Гери Хорнер – бивша Халиуел – е известна певица от популярната попгрупа „Спайсгърлс“. Тя щяла да застане твърдо до мъжа си в публичното пространство.