Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер на тайно посещение в Маранело?

Хорнер на тайно посещение в Маранело?

48
0
Кристиян Хорнер

След като Мерцедес привлече Тото Волф, сега изглежда, че движението зад кулисите във Формула 1 все още не е приключило. И то по-точно по отношение на ключовите фигури в отборите. Според информация на Motorsport-Total.com, шефът на екипа на Ред Бул, Кристиян Хорнер, е бил на кратко посещение в Маранело. За случилото се италианските медии са разбрали едва тази седмица, въпреки че е било ясно от известно време на голяма част от работещите в завода.

Според слуховете Хорнер се е срещнал още през декември с отговарящия за персонала директор Марио Майрано. Майрано е шеф на „Човешки ресурси“ от ноември 2006 г. На тази среща за кратко се е отбил и президентът на Ферари, Лука ди Монтедземоло. Според слуховете е имало индиректен разговор за преминаването на Ейдриян Нюи в Скудерията.

Нюи и Хорнер са приятели от доста години и според слуховете техните договори с Ред Бул са минимум до 2014 г. и освен това са обвързани един с друг. Възможно е сега Ферари да се опитва да привлече Хорнер, за да си осигури услугите и на Нюи. Друг слух твърди, че идването на тим шефът в Маранело е свързано с това, всичко да се появи в пресата и по този начин да бъде смутена работата и атмосферата в екипа на Ред Бул.

Нормално за постигнатите резултатите от известно време се говори, че е много възможно Стефано Доменикали да бъде освободен от поста тим шеф на екипа на Ферари. Според слуховете, от Скудерията са провели доста разговори с доста кандидати освен Хорнер, докато Доменикали преговарял с германски автомобилен производител, който не бил представен във Формула 1.