Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер не би задържал Маса, ако бе на мястото на Ферари

Хорнер не би задържал Маса, ако бе на мястото на Ферари

64
0
Кристиан Хорнер

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че на мястото на Ферари не би задържал Фелипе Маса. Слухове за бъдещето на бразилския пилот се носеха почти през целия сезон 2012 г., докато Скудерията накрая реши да удължи договора му с още година.

В коментарите си в официалното ревю на изминалото първенство обаче на въпрос дали би задържал Маса, Хорнер отговаря:

Не, мисля, че не бих. За съжаление бизнесът ни е труден и се базира на резултати. Трябва да видиш какво постига пилотът в другата кола, като приемаме, че двамата разполагат с едно и също оборудване. Те (Ферари – б.р.) явно добре огледаха други пилоти – сред тях поне един от нашите!, така че очевидно са се тревожили от формата му, но опциите им изглежда ставаха все по-малко. Разгледаха [Серхио] Перес, който на един ранен етап от годината изглеждаха идеален за мястото. Показа истински прогрес, част е от академията им за млади таланти и накрая Макларън го взеха. След това формата на Фелипе се оправи в последната третина от сезона. Очевидно е, че се колебаеха – съобщенията от Маранело го потвърждаваха. И може би в крайна сметка осъзнаха, че наличната опция е най-добрата за тях – обяснява още англичанинът.

Оставането на Маса във Ферари за още година бе обявено след Гран при на Корея. На коледния обяд в Маранело преди седмица президентът на Скудерията Лука ди Монтедземоло заяви по адрес на Фелипе:

– Не знам къде беше през първата част от сезона, но съм много доволен, че се завърна – както заради това, че успяхме да завършим пред основни конкуренти, така и поради факта, че е важно за догодина.