Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Не ни интересува какво решение ще вземе Рено

Хорнер: Не ни интересува какво решение ще вземе Рено

32
0
Хорнер

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че тимът му не се интересува от това какво решение ще вземе Рено за своето бъдеще във Ф1. В следващите седмици се очаква френската компания да вземе решение дали ще остане само като доставчик на задвижващи системи, дали ще купи екипа на Лотус и ще бъде като цял отбор от догодина или пък ще напусне Формула 1.

Хорнер обаче твърди, че на „Биковете” не им пука особено какво ще бъде крайното становище, а за тях е важно от Рено да предоставят по-мощен двигател за втората половина от този сезон и за следващия.

„Рено са задължени да променят ситуацията в шампионата на своя страна. Очакваме във втората половина от сезона двигателите ни да са по-мощни и колите ни по-бързи, заяви Хорнер. – Трябва освен това да се подготвим за следващата година. Не ни интересува какво ще бъде решението им. Дори да купят отбор, нашите взаимоотношения за следващата година няма да се променят. Във всеки случай те трябва да направят по-добри двигатели от Мерцедес и Ферари.”