Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Не се чувстваме зле заради факта, че печелим толкова много

Хорнер: Не се чувстваме зле заради факта, че печелим толкова много

20
0
отбор,Ред Бул

Ред Бул не се чувстват зле заради факта, че печелят толкова много във Формула 1, заяви шефът на екипа Кристиан Хорнер.

Себастиан Фетел и тимът са непобедими след лятната пауза през сезон 2013 г. Те взеха за четвърти път короните в Гран при още в Индия. Пилотът записа безпрецедентните осем поредни победи в първенството. И всичко това доведе до обсъждания и анализи скучна ли е станала Формула 1 и вреди ли доминацията на Ред Бул и Фетел на спорта.

Състезаваме се в шампионата при същите правила като останалите (екипи). Вършим най-доброто, на което сме способни и премерваме сили със съперниците си на всеки две седмици. Не ни е работа да помагаме на другите да успяват. Фокусирани сме най-вече върху себе си. Не се чувстваме зле по какъвто и да е начин заради факта, че печелим толкова много – бе категоричен Хорнер след поредния успех – в Остин. – В спорта, независимо дали говорим за Роджър Федерер, Ферари, Уилямс или Макларън, има фази, през които отделни атлети или отбори доминират. В някакъв момент това приключва. Тогава трябва да се прегрупираш и да започнеш отново. Себастиен е прав. Важно е да се наслаждаваме на моменти като настоящия, тъй като това е 46-ата ни победа, а е твърде лесно да изпаднеш в самодоволство. Трябва да цениш всеки един миг.

Междувременно колегата му от Мерцедес Рос Браун пък отбеляза, че напускането на шефа на аероотдела на Ред Бул Питър Продрому е сериозен удар за шампионския екип. Продрому ще се присъедини към Макларън през 2015 г. В Уокинг се надяват да успеят да го освободят дори преди това от Милтън Кийнс.

Браун обаче няма съмнения, че загубата на Продрому ще се отрази негативно на тима:

Не познавам Питър, но той има репутация на наистина силен инженер. Освен това участва в няколко много успешни проекта. Така че ще има промяна. Според мен е невъзможно който и да е отбор да загуби специалист от такъв калибър и това да не се отрази на работата. Ред Бул са в настоящата си позиция благодарение на това, че взеха Ейдриан [Нюи] от Макларън. Всичко това е процес от F1, нещата се въртят. Ако сега Ред Бул имат определени уникални философия и подход, то тогава Макларън ще придобият подобни характеристики. Джеймс Алисън напусна Лотус, където бе направил много добър болид и отиде във Ферари, чиято кола съм сигурен, че догодина ще е по-добра. Такава е природата на бизнеса.