Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Новият двигател на Мерцедес е плашещ

Хорнер: Новият двигател на Мерцедес е плашещ

82
0
Хорнер

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер определи прогресът, който тимът направи Мерцедес с новия си двигател в Гран при на Италия, като плашещ. Немският тим пусна новата си версия на мотора на Монца, в която бяха използвани всичките им останали 7 токена за развитие. Това даде сериозно повишение на мощността на задвижващата система и позволи на Хамилтън да спечели убедително състезанието. Розберг обаче имаше проблеми с новия си агрегат и се наложи той да бъде заменен преди квалификацията със стар.

„Изглеждаше доста плашещо в петък, а след това те явно имаха някакъв проблем с Розберг, защото върнаха режима на двигателите, заяви Нико. – Но стъпката в петък изглеждаше доста значителна, доста притеснителна. Те са в собствена лига в момента. В квалификацията Ферари бяха по-близо до тях спрямо събота, но в състезанието видяхме какво страхотно беше темпото на Люис с меките износени гуми.”

Видяното от Хорнер със сигурност е доста болезнено за Ред Бул, особено след като стана ясно, че Мерцедес няма желание да доставя двигатели за „Биковете” през следващия сезон. За тях явно остава опцията, при очевидно предстоящата раздяла с Рено, да подпишат договор с Ферари.