Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Някои се опитаха да извлекат полза от историята. Време е да...

Хорнер: Някои се опитаха да извлекат полза от историята. Време е да теглим чертата

3699
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер заяви, че не може да коментира причините за отстраняването на жената, която отправи обвинения срещу него, довели до разследване на компанията Ред Бул. Шефът на тима от Милтън Кийнс заяви по време на пресконференцията в петък, че е време да се тегли чертата на тази история и да се обърне внимание на случващото се на пистата.

„Очевидно е колко неща се изписаха покрай тази история, но човек трябва да помни, че имаше повдигнати обвинения, те бяха разследвани и отхвърлени. От там нататък продължаваме напред“, заяви Хорнер

„Според мен страшно много неща бяха извадени от историята. Отделни елементи бяха интересни за различни медии поради различни причини. Мисля, че е време да гледаме напред и да теглим чертата. Тук сме, за да се състезаваме. Тук сме като отбор от Формула 1. Сега е моментът да се съсредоточим върху случващото се на пистата и представянето на колите и пилотите. Светлината на прожекторите трябва да е върху тях по време на един Гран при уикенд.“

„Съсредоточаването върху брака ми – имам прекрасно семейство – бе изключително трудно. Не е красиво, когато има намесени деца, семейство. Съпругата ми ме подкрепи по феноменален начин. Стига вече с нахлуването в семейното ми пространство. Време е да се фокусираме върху това защо сме тук“, каза още Хорнер.

„Наясно съм с направените коментари (става дума за казаното от Йос Верстапен – б.р.). След състезанието имаше дискусия и мисля, че всички вече са съсредоточени върху бъдещето. Фокусът на отбора е върху това да защитим двете си титли, за които толкова се борихме да спечелим. Съсредоточени сме върху бъдещето, както казах“, продължи Хорнер.

„Сигурен съм, че Макс [Верстапен] ще изпълни договора си. Той има страхотен отбор около себе си, има вяра на екипа и сме постигнали страшно много заедно. Подписа споразумение до 2028. Всички – отборът, Макс, всички – сме решени да градим успехите, които вече сме постигнали“, допълни Хорнер.

Шефът на Ред Бул в F1 каза, че не може да коментира нищо по случая с обвиненията заради „конфиденциалността и от уважение към компанията и другата страна. Едни и същи рестрикции важат за всички ни. Дори да исках да говоря, не мога.“

„Единствената причина всичко това да получи толкова внимание е изтичането на информация. Това привлече медиите. И бе много, много трудно в много отношения. Особено за семейството ми, защото всичко бе насочено общо-взето в една посока. А вследствие на станалото някои се опитаха да извлекат предимство. За съжаление Формула 1 е конкурентен бизнес и очевидно има търсещи полза елементи. Това вероятно е не толкова красивата страна на индустрията ни“, допълни Хорнер.