Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул е отстранил служителката, отправила обвинения срещу Хорнер

Ред Бул е отстранил служителката, отправила обвинения срещу Хорнер

6042
0
Ред Бул, Ред Бул Рейсинг, Ред Бул F1
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тимът на Ред Бул е отстранил служителката, отправила обвинения срещу Кристиан Хорнер от отбора от тази сутрин. Тя ще продължи да получава заплатата си. От Ред Бул Рейсинг заявиха, че няма да коментират въпрос, който е вътрешен за екипа.

По обвиненията, подадени от служителката, чието име не се споменава, бе проведено разследване срещу Хорнер. Той бе оневинен, но скандалът около него не затихва. Първо се появиха скрийншотове на предполагаеми негови разговори със служителката. След това Йос Верстапен на практика поиска оставката му. Бившият F1 пилот не е на пистата в Джеда този уикенд. Съпругата на Хорнер Гери Халиуел също се прибра във Великобритания. Очаква се обаче управляващият директор на Ред Бул Оливер Минцлаф да е в бокса на тима от Милтън Кийнс.

Люис Хамилтън сравни ситуацията в Ред Бул с тази в Макларън от времето, когато той още бе пилот на отбора от Уокинг.

„Аз съм преживял нещо подобно в миналото, когато бях в Макларън. Имам предвид ситуация, в която ръководителят на отбора е в трудно положение. И тогава това имаше влияние върху всички. Помня какво се случваше с Рон [Денис] и как се отрази на останалите хора в тима.“

„Лидерът на един тим е супер важен, защото задава тона. Ръководителят на отбора е този, който сглобява всичко. Той се грижи за това екипът да спазва ценностите на спорта. В цялата структура има много важни хора, но лидерът е ключовата фигура“, сподели седемкратният световен шампион.