Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Очевидно е защо на Макларън им е необходим аеродинамик

Хорнер: Очевидно е защо на Макларън им е необходим аеродинамик

37
0
Кристиан Хорнер

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер не прояви загриженост относно това, че Макларън ще съдят тима от Милтън Кийнс заради привличането на Дан Фелоус.

Казусът се породи в началото на април, когато шампионският тим обяви, че специалистът ще работи при тях. Фелоус обаче има договор със съперниците от Уокинг. Главният изпълнителен директор на Макларън Груп Рон Денис обясни, че малко преди датата, на която аеродинамикът трябвало да започне работа, се обадил, че няма да е част от тима. Последвалите опити да се свържат с него били неуспешни, като в Уокинг разбрали какво става едва при обявяване на привличането му от Ред Бул.

Денис постави под съмнение интегритета и бизнес етиката на съперниците. Хорнер от своя страна бе категоричен, че Фелоус не е се отметнал от какъвто и да е договор.

Ситуацията с Дан е много ясна. Той реши, че иска да напусне Ред Бул поради лични причини. След промените в Макларън обаче, сметна, че не иска да се присъедини към тях. 100% негов избор бе решението да се обади и да види дали ситуацията (при нас) все още е отворена. Изборът бе направен от него. Намесата на адвокатите е пътят, избран от Макларън. Тогава това и ще се случи – заяви Хорнер.

След това допълни, че е очевидно защо на Макларън им е нужен аеродинамик. Според Хорнер освен това човек не може да бъде принуден да върши определена работа:

Не съм сигурен как той (Денис – б.р.) може да поставя под въпрос интегритета на отбора, тъй като става дума за избора на един човек. Никой не може да бъде принуждаван да върши работа против волята си. Ситуациите се променят и Рон знае това добре, вероятно по-добре от мнозина други. Тази конкретна ситуация вече е различна и затова Дан е с Ред Бул, с екипа е през последните няколко седмици и ще остане още доста време. Лесно им е на Макларън да се разсейват от по-големите си проблеми… Очевидно е защо им е нужен аеродинамик! Ние смятаме, че трябва вниманието им да е насочен по-близо до базата им.