Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Първият сектор ни създава главоболия

Хорнер: Първият сектор ни създава главоболия

38
0
Кристиан Хорнер,питуол,Ред Бул

Себастиян Фетел и Марк Уебър завършиха на трета и осма позиция в днешната квалификация, но надеждите на всички в отбора са свързани със добрата скорост на болидите на Ред Бул в състезанието, която се видя и във вчерашния ден. Въпреки това притесненията на тим шефът Кристиян Хорнер са свързани с представянето на пилотите си в първия сектор. Не особено високата максимална скорост на Ред Бул на правите дава своето отражение и може да направи уязвими пилотите за атаки в края на старт финалната права по време на надпреварата.

„Първият сектор е най-слабият ни сектор“, анализира Хорнер преди квалификацията. „Там вятърът играе решаваща роля и трябва да намерим добри настройки, за да подобрим представянето си там. Марк е много силен в последния сектор, но той винаги е бил добър там. Защо това е така, нямаме идея. Там той винаги намира перфектен ритъм, докато Себастиян изпитва трудности. Сигурен съм обаче, че ще намери решение за това.

Очакваме силно представяне от страна на Фернандо Алонсо, защото все пак това е домашното му състезание. Със сигурност ще даде всичко от себе си, а и колата им изглежда конкурентоспособна. Не трябва да го подценяваме. Ферари, Мерцедес и Лотус ще са много силни и ще се получи едно много оспорвано състезание.“