Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Перес иска да извлече максимума и е достатъчно зрял, за да...

Хорнер: Перес иска да извлече максимума и е достатъчно зрял, за да се справи с това, че е съотборник на Верстапен

1648
0
Серхио Перес, Макс Верстапен
Серхио Перес и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес иска да извлече максимума, след като най-после се състезава с конкурентоспособна кола във Формула 1, каза Кристиан Хорнер. В интервю за racingnews365.com шефът на Ред Бул коментира ролята на мексиканския пилот за работата на екипа. Перес имаше решаваща роля за победата на съотборника си в Испания. На него не му бе разрешено да изпревари Верстапен по време на надпреварата, а в края изрично му бе наредено да не се бори със съекипника си. Отговорът на Перес бе: „Това не е честно, но добре. Ще говорим после“. Впоследствие Хорнер и Хелмут Марко старателно обясниха защо са постъпили по този начин.

„Да си съотборник на Макс Верстапен е малко сложно за който и да е пилот, но според мен Чеко е достатъчно зрял, за да се справи с това на етапа на кариерата си, в който се намира и с опита, който притежава. Най-после е в конкурентоспособен автомобил и сега иска да извлече максимума от него. Знае, че получава същото оборудване, същия шанс, но смятам, че разсъждава реалистично и по отношение на очакванията си. Той е истински отборен играч“, заяви шефът на Ред Бул.

Хорнер внимателно подчерта, че отношенията между Верстапен и Перес са много добри

„Чеко се чувства значително по-добре в отбора през втория си сезон с нас. Темпото му също е близко, след като преминахме към новите автомобили. През следващите седмици ще започнем да говорим за бъдещето, но никой не бърза.“

Що се отнася до битката в първенството, то Хорнер бе категоричен, че не очаква доминация на Верстапен въпреки трите му поредни победи

„Съперниците ни са много силни. Да, имахме някои чудесни моменти, но във всяко спечелено състезание с изключение на Испания бяхме на лимита. Макс, мисля, кара наистина страхотно. Чеко върши прекрасна работа, но очаквам борбата да е много близка и да продължи през сезона. В Австралия бяхме на 40 точки назад, преди Монако водим с 6. Това показва колко бързо могат да се обърнат нещата. Ето защо не отписвам и Мерцедес, като се има предвид колко още точки има за печелене. И сме наясно колко бърза е колата на Ферари“, допълни Хорнер.