Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Перес ще научи много уроци от тази година. Никой не може...

Хорнер: Перес ще научи много уроци от тази година. Никой не може да повтори постигнатото от Макс в същата кола

4576
0
Серхио Перес, Хелмут Марко, Кристиан Хорнер
Серхио Перес, Хелмут Марко и Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес ще научи много уроци от сезон 2022, заяви Кристиан Хорнер след края на шампионата във Формула 1. Шефът на Ред Бул добави, че според него никой не може да повтори постижението на Макс Верстапен от изминалата състезателна година с колата, с която нидерландецът спечели титлата.

„Според мен сезонът трябва да се разглежда като едно цяло. И в този случай и Шарл [Льоклер], и Чеко могат да съжаляват за определени пропуснати възможности. Шарл може би имаше доста повече шансове в сравнение с Чеко. Същевременно отново поглед към цялата година сочи, че Перес направи най-добрия си сезон във Формула 1 изобщо. Спечели Гран при на Монако, кара брилянтно в Сингапур – всъщност това бе най-доброто му представяне, което аз някога съм гледал. Мисля, че ще извлече огромни позитиви. За първи път финишира в топ 3 на шампионата“, коментира Хорнер.

„Ще повторя – според мен Перес ще научи много уроци от тази година. Макс работи и понастоящем кара на ниво, което не съм сигурен, че който и да е друг би могъл да повтори в същата кола. Не и постигнатото тази година“, допълни Хорнер

Тимът на Ред Бул ще отбележи успехите си през 2022 г. на 10 декември

Отборът спечели титлите при пилотите и конструкторите, 17 победи (15 от тях – на Верстапен) и най-големия брой точки, отбелязван някога в един сезон на Формула 1. Двамата пилоти, Хорнер и екипът ще направят демонстрация по улиците на Милтън Кийнс, където е централата на Ред Бул Рейсинг. За целта ще използват болида RB7.

„Още откакто се нанесохме в малката тогава фабрика през 2005 г. хората в Милтън Кийнс подкрепяха отбора – и в добрите, и в лошите моменти“, каза Хорнер.

„Ред Бул Рейсинг порасна много. Тазгодишните феноменални резултати нямаше да са възможни без тази подкрепа. Напълно подходящо е да отбележим този невероятен сезон с общността, която обичаме в сърцето на града, който се радваме да наричаме наш дом“, добави шефът на Ред Бул в F1.

Празникът ще има още гости и допълнителни демонстрации.