Начало Избрани Хорнер поласкан от коментарите на Хамилтън относно RB19

Хорнер поласкан от коментарите на Хамилтън относно RB19

2100
0
Кристиан Хорнер, Ред Бул
Кристиан Хорнер, снимка Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер отговори на коментарите на Люис Хамилтън относно тазгодишния болид на Ред Бул. Шефът на австрийския тим призна, че се е почувствал „поласкан“ от твърденията на пилота на Мерцедес, според които „RB19 най-бързият автомобил, който той някога е виждал.“

Ред Бул наложи доминацията си още в началото на сезон 2023 в F1. Отборът от Милтън Кийнс се намира в собствена лига спрямо всички останали благодарение на RB19. Това е автомобил, който на практика почти няма слаби места и е много бърз както в завоите, така и на правите.

Превъзходството на RB19 на правите се видя най-силно на пистата в Джеда. Тогава Макс Верстапен изпревари с лекота Люис Хамилтън и разви невероятна топ скорост с отворен DRS. Това накара Хамилтън да каже, че никога не е виждал по-бърз автомобил от RB19 в цялата си кариера

„Никога не съм виждал по-бърз автомобил от RB19. Да и ние имахме предимство преди години, но не бяхме чак толкова бързи. Смятам, че това е най-бързата кола, която съм виждал, особено ако направим сравнение с всички останали“, сподели Хамилтън малко след края на състезанието в Джеда.

Съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел също се изказа по тази тема. Младият британец заяви, че разликата между Ред Бул и всички останали е по-голяма в сравнение с тази, която е имал Мерцедес през 2014 г.

Наскоро Хорнер отговори на коментарите на Хамилтън относно РБ19. Шефът на Ред Бул разкри, че се чувства „поласкан“ от думите на седемкратния световен шампион.

„Тези коментари са много ласкателни, особено като се имат предвид някои от автомобилите, които Люис е карал в близкото минало“, сподели Хорнер.

Макар да показа сериозно предимство, болидът на Ред Бул също се сблъска с проблеми. В Бахрейн базираният в Милтън Кийнс отбор имаше проблеми с настройките на RB19. След това проблемите с надеждността в Джеда и Мелбърн показаха, че колата на тима не е „100 % перфектна“ и също може да изпитва сериозни проблем с развитието на сезон 2023.

Хорнер каза, че е напълно наясно с проблемите на колата за 2023 г. Ето защо той иска екипът да увеличи предимството си в хода на сезона.

„Наясно сме, че сезон 2023 е много дълъг. Остават ни още 20 основни състезания и шест спринтове. Знаем, че предстоят големи актуализации за някои отбори когато пристигнем в Европа“, обясни шефът на Ред Бул.

Хорнер също така добави, че не е очаквал Ред Бул да увеличи толкова преднината си спрямо Мерцедес и Ферари в началото на сезон 2023

„Честно казано не очаквах да увеличим толкова разликата спрямо нашите съперници. Видяхме, че някои отбори са направили крачка напред, а други – не. Но това ще се променя на различните писти и сесии.“

„Винаги съм казвал, че ще са необходими поне три или четири състезания, за да се получи реална картина за действителната форма за целия сезон“, каза още Кристиан Хорнер.