Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер предвижда предимство за Макларън за състезанието във Валенсия

Хорнер предвижда предимство за Макларън за състезанието във Валенсия

68
0

След удара между двамата пилоти на Ред Бул в Турция, състезателите на Макларън постигнаха двойна победа. След нова двойна победа в Монреал, където характеристиката на пистата не пасваше особено на колите конструирани от Ейдриян Нюй, „сребърните“ от Уокинг окончателно свалиха биковете от върха в класиранията.

Сега и във Валенсия, шефът на екипа на Ред Бул Кристиян Хорнер вижда лек хендикап за своя екип, който през миналата година не бе особено силен в красивия испански град.

„Характеристиката на трасето тук теоритично би трябвало да приляга повече на колите на Макларън“, обясни Хорнер след първата свободна тренировка в петък.

„Ние имаме някои новости по колата, които трябва да ни помогнат да се представим значително по-добре от последното състезание. Ако успеем да се вмъкнем между двата болида на Макларън, това ще е успех за нас.“

Според повечето специалисти в падока ахилесовата пета на RB6 е не в неговото представяне, а в неговата надеждност. В първите осем състезания пилотите на Ред Бул загубиха прекалено много точки заради дефекти.

„Въпреки проблемите ни, смятам че се намираме в достатъчно добра позиция“, продължи Хорнер. „Идват писти, където смятам че ще имаме подчертано предимство, както бе например в Барселона и Малайзия. В Австралия и Бахрейн пък победата ни се изплъзна единствено заради проблемите с техниката.“

Проблеми имаше и в последното състезание в Канада, където Марк Уебър трябваше да бъде върнат с пет места назад заради смяна на скоростна кутия. При колегата му Себастиян Фетел пък темпото по време на състезанието трябваше да бъде намалено значително заради дефектно уплътнение, проблем който бе решен преди началото на уикенда във Валенсия.

„Скоростната кутия на Себастиян не бе повредена“, радваше се Хорнер. „Разрешено е да се замени това уплътнение. пуснахме скоростите на стенд и всичко бе в норми, като по този начин избегнахме смяната. „