Начало Избрани Хорнер: Ръсел се размина с наказание, макар и да излезе извън пистата

Хорнер: Ръсел се размина с наказание, макар и да излезе извън пистата

2048
0
Кристиан Хорнер, Ред Бул
Кристиан Хорнер, снимка Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер бе изненадан от някои действия на стюардите по време на състезанието в Испания. Шефът на Ред Бул призна, че не е очаквал Джордж Ръсел да избегне наказание след като е излязъл от трасето в началото на надпреварата.

Ръсел не успя да прескочи втория сегмент от квалификацията в Барселона. Пилотът на Мерцедес потегли от 12-та позиция във вчерашната надпревара на пистата Каталуния. Ръсел мина пред Перес веднага след старта. След това британецът пресече втори завой да избегне контакт с някой от останалите автомобили. Минаването на Ръсел бе разгледано от стюардите, които в крайна сметка решиха да не наказват пилота на Мерцедес

Ръсел финишира на трето място след развяването на карирания флаг в Барселона. Младият британец стигна до тази позиция благодарение на добрата стратегия на неговия екип и силното състезателно темпо на неговия болид. Пилотът на Мерцедес остана на по-малко от три секунди пред четвъртия Серхио Перес. Следователно британецът щеше да загуби подиума ако бяха добавени секунди към неговото време.

Междувременно Хорнер коментира действията на Ръсел. Шефът на Ред Бул побърза да подчертае липсата на наказание за британеца.

„Ръсел се размина с наказание, макар и да излезе извън пистата. Той загуби време в първите обиколки, тъй като стартът му не беше добър“, сподели Хорнер пред Sky Sports F1.

„Мисля, че това беше разликата в края на деня. В същото време темпото на Чеко ставаше все по-силно и по-силно, особено в последните турове. В крайна сметка той не разполагаше с достатъчно обиколки, за да се качи на подиума“, добави шефът на Ред Бул.

Хорнер коментира и представянето на Перес. Британецът призна, че мексиканският състезател е завършил на по-висока от прогнозираната позиция от неговия тим.

„Беше факт, че той се доближи на няколко секунди от подиума в края на състезанието и преследваше Джордж. Това беше едно много добро възстановяване за Чеко, особено във втората половина на надпреварата“, добави Хорнер.

Самият Перес заяви, че е трябвало да бъде доста търпелив, особено в първата обиколка на вчерашния старт

„За нас беше важно да не поемаме излишен риск. „Просто бях търпелив и се опитах да спечеля възможно повече позиции в това дълго състезание. Но за съжаление завършихме малко по-назад от Джордж“, каза Перес.

Пилотът на Ред Бул е разбрал още в началото, че едва ли ще може да завърши пред болидите на Мерцедес. „По онова време си мислех, че не се боря с Джордж, а с Карлос. Още в началото видях, че Джордж е толкова силен“, добави пилотът на Ред Бул.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Checo Pérez (@schecoperez)