Начало Избрани Хорнер: Разговаряли сме с Норис през последните години

Хорнер: Разговаряли сме с Норис през последните години

1896
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Кристиан Хорнер потвърди, че Ред Бул е проявявал интерес към Ландо Норис. Шефът на тима от Милтън Кийнс разкри, че в миналото няколко пъти е водил разговори с младия британския състезател.

По време на уикенда в Остин Норис призна, че е разговарял с Ред Бул преди да подпише последния си договор с Макларън. В крайна сметка британецът реши да остане в Уокинг до сезон 2025. Норис също така е категоричен, че не е имал намерение да подписа договор с Ред Бул и да става съотборник на Макс Верстапен.

„Говорих с тях, както и с още няколко души. Това беше един нормален разговори. Изобщо не е ставало дума за евентуално преминаване в Ред Бул“, сподели Норис.

„Когато договорът ти изтича скоро, просто виждаш какви възможности има на пазара. Не е толкова лошо да открия какво би било възможно през следващите няколко години. Това не се отнася само за Ред Бул. Всеки пилот разговаря с много от различните отбори за това, което може да се случи в бъдеще“, добави пилотът на Макларън.

Хорнер не отрича, че е водил няколко разговора с младия британец. Съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко е наблюдавал Норис още по време на периодите му в F3 и F2. Австриецът е опитал да го привлече в Алфа Таури на мястото на Брендън Хартли по средата на сезон 2018. За съжаление на д-р Марко, 24-годишният състезател вече е бил обвързан с Макларън.

„Разговаряли сме с Норис през последните години. Всеки път, когато сме се свързвали с него, на следващия ден той е подписвал договор с Макларън“, каза Хорнер.

„Той има дългосрочен договор с този тим и изглежда, че ще остане там още няколко години“, добави шефът на Ред Бул.

За момента най-ранната възможност Ред Бул да подпише с Норис е сезон 2026. Екипът от Милтън Кийнс ще задържи Серхио Перес до 2024 г. Мексиканецът най-вероятно няма да остане в австрийския екип след края на контракта си. Друг потенциален бъдещ съотборник на Верстапен е Ник де Врис. Нидерландецът направи страхотно впечатление с болида на Уилямс, което му помогна да си осигури място в Алфа Таури. Ако се представи добре, той може да бъде повишен в Ред Бул в близко бъдеще. От своя страна Норис ще си партнира с Оскар Пиастри от сезон 2023.