Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Разликата между нас и водещите 2 тима остава голяма

Хорнер: Разликата между нас и водещите 2 тима остава голяма

1481
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер, снимка: Чарлз Коутс/Ред Бул Контент Пуул

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер смята, че разликата между неговия отбор и водещите екипи на Мерцедес и Ферари остава голяма за началото на новия сезон. Той започва идния уикенд с Гран при на Австралия на Албърт парк.

Пилотите на двата тима записаха най-добрите времена от тестовете на Каталуня. Тези на „биковете“ обаче показаха много добра скорост в дълга серия от обиколки с по-твърди гуми. Според главния съветник на тима Хелмут Марко дори Ред Бул е пред Мерцедес като състезателно темпо.

„Имаме ново, вълнуващо партньорство с Хонда. То стартира този уикенд и се надяваме на позитивен старт, каза Хорнер. – Но трябва да останем реалисти в очакванията. Разликата между нас и Мерцедес и Ферари още е голяма. Но сме уверени, че можем да намалим изоставането си в хода на годината.“

Хорнер каза още, че отборът му може да напусне Формула 1 ако не е съгласен с новите правила в спорта, които трябва да бъдат приети за 2021 г. Управляващите спорта и тимовете още са далеч от споразумение относно регулациите за след 2 години. Те би трябвало да променят много F1 и да доведат до изравняване на силите.

„Дитрих Матешиц може да реши да се оттегли. Това е негово право, каза Хорнер. – Той е страстен почитател на моторния спорт и Формула 1. И сега е развълнуван от новото партньорство с Хонда и възможностите, които ще ни донесе.

Но спортът трябва да носи полза на Ред Бул също така. Той трябва да е вълнуващ, ефективен като разходи, състезанията да са страхотни. И ние трябва да сме поставени при равни условия с тимовете на автомобилните производители.“