Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер вярва, че Ред Бул ще се бори с Мерцедес преди 2022...

Хорнер вярва, че Ред Бул ще се бори с Мерцедес преди 2022 г.

1921
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер вярва, че ръководеният от него тим на Ред Бул ще има възможност да се бори с Мерцедес преди смяната на правилата за 2022 г. Тимът от Бракли доминира от началото на сезон 2020 и има четири победи в четири старта. Валтери Ботас спечели първото състезание, след което Люис Хамилтън взе три успеха. Анализ на вътрешния двубой между Ботас и Хамилтън може да намерите в актуалния брой на списание ClubS1 – 239.

Разликата между темпото на колите на Мерцедес и останалите е голяма и това води вече няколко пъти до дискусии може ли някой изобщо да ги спре. На въпрос дали Макс Верстапен няма да загуби търпение, ако мине твърде дълго време, докато има възможност да се бори за титлата, Хорнер отговори, че всички в отбора са безкрайно мотивирани.

„Вижте, ние знаем, че целта е Мерцедес. Те вършат много, много добра работа, имат наистина страхотен автомобил в момента. Поставят летвата много високо и ние трябва да се справим с предизвикателството“, обясни Хорнер

„Всички в отбора са безкрайно мотивирани да го сторят, както и целият екип на Хонда, както и самият Макс. Няма да е лесно постижимо, Формула 1 не е лесна. Но аз вярвам в хората ни, във възможностите и капацитета ни и мисля, че в крайна сметка ще успеем да стигнем до битка с тях. Те имат прекрасен автомобил за настоящия сезон. Идва голяма промяна на правилата, но смятам, че и преди това ще има много възможности.“

Хорнер уточни, че новите компоненти по RB16, които бяха използвани по време на първия уикенд на Силвърстоун, са директна реакция на видяното на Хунгароринг. В Ред Бул установиха, че имат проблем с аеродинамиката и започнаха да работят по отстраняването му.

„Елементите по болида са директна реакция на видяното в данните от Унгария. Освен това част от философията за предната част се промени през зимата и показа някои аномалии, които трябва да разберем“, разясни шефът на Ред Бул в F1.

Верстапен отбеляза, че болидът е с по-добро поведение след въведените новости.