Начало Избрани Хорнер: Съмнявам се, че ще спечелим всички състезания до края на сезон...

Хорнер: Съмнявам се, че ще спечелим всички състезания до края на сезон 2022

1229
0
Кристиан Хорнер, Ред Бул
Кристиан Хорнер, снимка Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер се съмнява, че Ред Бул ще успее да спечели абсолютно всички състезания до края на сезон 2022. В момента отборът от Милтън Кийнс доминира в класиранията при пилотите и конструкторите и спечели 12 от 16 старта в тазгодишната кампания.

Въпреки невероятната форма на Верстапен в последните 5 надпревари, Хорнер не е сигурен, че Ред Бул ще спечели оставащите 6 кръга от сезона. 24-годишният състезател може да защити титлата си още в предстоящата Гран при на Сингапур. Освен това той е само три успеха от това да подобри рекордна на Себастиан Фетел и Михаел Шумахер за най-много спечели състезания в даден сезон. Двамата германците постигнаха това впечатляващо постижение през 2013 и 2004 г.

Автомобилът на австрийците RB18 доказа, че е конкурентоспособен на всякакъв вид писти, без значение дали те са бавни, среднобързи или с голямо количество дълги прави. Въпреки смазващото предимство на Ред Бул, Хорнер не се цели в подобряването на още рекорди.

„Това е доста трудна задача, тъй като има огромни разлики между пистите, които тепърва ще посетим“, сподели Хорнер.

„Maрина Бей е една от пистите с най-много завои в календата на F1. Тя е коренно различна с Монца, тъй като е улична и с повече неравности. Вярвам, че ни очаква огромно предизвикателство.“

„Съмнявам се, че ще спечелим всички състезания до края на сезон 2022. Намираме се в чудесна позиция в шампионата. Ще атакуваме във всяко състезание и ще правим най-доброто, на което сме способни. Всичко друго ще си дойде на мястото.“

„Бяхме бързи на трасета като Спа, Зандвоорт, Монца и дори в Будапеща. По този начин доказахме, че болидът ни се справя отлично на всякакъв тип трасета.“

От началото на годината Ред Бул показва невероятна скорост на правите. От друга страна, предимството на австрийците едва ли бъде толкова добре изразено на пистата Марина Бей. Трасето по улиците на Сингапур е едно от най-бавните и технични в целия календар на спорта.

Последната победа на Ред Бул Рейсинг на Сингапур е от 2013 г. Червените бикове така и не са стигали до първата позиция в нощната надпревара от началото на турбо-хибридната ера. Хорнер вярва, че Гран при на Сингапур ще бъде една от най-трудните за печелене надпревари до края на шампионата.

„Бих казал, че това ще е едно от най-трудните състезания за печелене до края на тазгодишния шампионат“, добави Кристиан  Хорнер.