Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер се подигра на Макларън и Алонсо за участието в Инди 500

Хорнер се подигра на Макларън и Алонсо за участието в Инди 500

54
0

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер се подигра с Фернандо Алонсо и тима на Макларън за планираното участие на испанеца в 500-те мили на Индианаполис 500. Заради него Фернандо ще пропусне Гран При на Монако.

Британецът заяви, че от Макларън трябва да са луди, за позволят на своя пилот да се състезава в САЩ. Според Хорнер явно от Макларън правят всичко възможно да угодят на желанията на Фернандо, който неведнъж досега изрази недоволство от качеството на двигателя Хонда в болида си Макларън.

„На Фернандо му е трудно сега, той преминава през труден период. Зак Браун (изпълнителният директор на тима) има проблем, защото трябва да се справя с един депресиран пилот. Опитва се да го мотивира. И му се роди тази идея да го прати в Индианаполис. Той трябва да е напълно луд.

Това е най-щурото състезание, което съм виждал. Мисля, че хората в Макларън се нуждаят от психиатър. Ние дали бихме пуснали нашите пилоти? Не. Все едно да се сгодиш за приятелката ти, тя да те напусне по средата на годината, а после да се върне. Не ми се струва редно.”

Бившият бос на F1 Бърни Екълстоун също заяви, че не одобрява участието на Алонсо в Инди 500 на 28 май. Британският милиардер каза, че ако е имал властта, е щял да се опита да забрани на испанеца да кара в прочутата надпревара.

„Предполагам, че този ход е добър за Алонсо, коментира Екълстоун. – Мисля, че аз можех да убедя Макларън да не го правят. Ако имах властта, щях да го сторя. Щях да посъветвам Алонсо да изчака, докато договорът му с Макларън приключи. После той може да прави каквото си реши, но по средата на сезона във Формула 1 ти си пилот от F1. В същото време не ми харесва и да виждам Алонсо отзад в колоната.”