Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Ще потърсим пилот извън програмата на Ред Бул, ако не продължим...

Хорнер: Ще потърсим пилот извън програмата на Ред Бул, ако не продължим с Албон

1527
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер, снимка: Ред Бул Рейсинг

Засилени се спекулациите, че Ред Бул ще заменят Албон, тъй като до момента тайландецът не успява да се доближи до темпото на Макс. Той има само 64 точки и един подиум, като в сравнение нидерландецът е спечелил 147 точки с една победа и осем подиума.

Пиер Гасли изглеждаше като добър кандидат за второто място в отбора, предвид силното си представяне в Алфа Таури, но Хорнер отрече възможността французина да получи втори шанс. Той подчерта, че все пак задържането на Албон е приоритет.

„Искаме Алекс да вземе това място и да ни потвърди, че няма нужда да търсим друга алтернатива. Мисля, че всички в отбора искат да видят това да се случи.“

„Това е нашата цел. Но имаме нужда двете ни коли да са по-близо една до друга, за да можем да се борим с Мерцедес.“

Появиха се слухове, че Ред Бул водят преговори с Нико Хюлкенберг и Серхио Перес. Макс Верстапен пък коментира, че Нико би бил добър съотборник за него. От думите на Хорнер става ясно, че подобна възможност е много вероятна, ако Албон бъде заменен.

„Ако трябва да вземем друго решение, очевидно ще трябва да погледнем извън пилотите, с които разполага Ред Бул. Просто няма никой свободен, който бихме обмислили да вземем. А и очевидно има доста качествени пилоти на пазара, които нямат договор за догодина.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.