Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Социалните медии имат навика да се вторачват в отделни реплики и...

Хорнер: Социалните медии имат навика да се вторачват в отделни реплики и да ги експлоатират

1412
0
Юки Цунода
Юки Цунода; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Юки Цунода отнесе гнева на шефовете на Ред Бул Кристиан Хорнер и Хелмут Марко след квалификацията за Гран при на Мексико, които го обвиниха за провалените последни опити на пилотите си Макс Верстапен и Серхио Перес. Нидерландецът бе трети на стартовата решетка, на старта поведе и в крайна сметка спечели 18-ия кръг от световния шампионат на Формула 1 за сезон 2021. Съотборникът му се класира трети в домашното си състезание. Реакцията спрямо Хорнер и Марко заради Цунода обаче бе доста остра. Японският пилот призна, че не е очаквал подкрепа от страна на феновете.

„Аз очаквах обратната реакция и не гледах особено много социалните медии… Но се радвам, че съм получил подкрепа, въпреки че съсипах обиколката на националния им пилот (в Мексико – б.р.). Както вече посочих, нямаше къде другаде да ида. Направих възможно най-доброто, за да не го спирам. Това е. Прекрасно е все пак, че много хора са били на моя страна“, сподели пилотът на Алфа Таури.

Хорнер и Марко промениха първоначалните си реакции, заявявайки, че вината не била на Цунода, а на тима му.

„След като премислих смятам, че вероятно (от Алфа Таури) можеха да помогнат на Юки с малко повече информация. Крайният резултат бе неприятен, особено като се има предвид, че той бе на пистата само, за да изтегли съотборника си.“

„За съжаление социалните медии имат навика да се вторачват в отделни реплики и да ги експлоатират. Светът ще е доста скучен ако не може да коментираш представянето на един пилот“, заяви Хорнер

Според Марко от Алфа Таури пък можели по-рано да кажат на Цунода да се премести от състезателната траектория.

Хорнер допълни, че стартовата позиция на Верстапен вероятно бе по-добра за него, отколкото ако бе спечелил квалификацията.

„Както се оказа, втора редица вероятно бе най-доброто място, откъдето можеше да се стартира тази надпревара. Според мен Валтери [Ботас] постъпи честно в първи завой – остави достатъчно пространство на Макс, а Макс извлече максимума от това“, обясни шефът на Ред Бул в F1.