Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Уволненията са неизбежни

Хорнер: Уволненията са неизбежни

1446
0
Ред Бул, фабрика, завод, съоръжение, Милтън Кийнс
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер заяви, че вследствие на ограниченията в бюджетите уволненията в тима са неизбежни. От Макларън вече обявиха, че ще съкратят 1200 души в цялата компания, част от тях са и от F1 екипа. В Уокинг посочиха предизвиканата от коронавируса криза като причина за това.

„За съжаление новият регламент ще повлияе на броя хора в трите водещи отбора”, каза Хорнер

„При нас има разрастващ се технологичен бизнес. Един от проектите ни бе Астън Мартин Валкирия, но има и други. Хората са основният актив на Ред Бул и ще сторим всичко възможно да им намерим работа в компанията. Има решения, които са неизбежни при новите условия. Но Формула 1 и Ред Бул винаги са успявали да се адаптират, независимо какви са правилата.”

Хорнер каза още, че Ред Бул подкрепя новите правила в името на спорта. Той обаче нападна Макларън заради това, че искаха още по-драстично намаляване на годишните харчове, а впоследствие привлякоха Даниел Рикиардо.

„Някои отбори отначало настояваха за съкращаване на бюджетите до 100 милиона долара, а после подписват със скъпи пилоти. Според мен свалянето дори до 145 милиона е сложно, а след това има допълнително свиване. Поне стабилността в регламента за 2020-2021 г. ще ни помогне. Задачата ни се опростява от факта, че ще използваме същото шаси и скоростна кутия, но уволненията са неизбежни във връзка с реорганизацията на отбора.”

По-рано шефът на Ред Бул изрази съмнение, че новите ограничения на аеродинамичните тестове ще помогнат особено на малките отбори

Според регламента големите екипи ще имат по-малко време за аероизпитания.

„Положението е такова, каквото е – да видим дали мярката ще работи, какъв ефект ще има. Може да се окаже със сериозно влияние в година, когато се въвеждат нови правила. И е почти иронично, че на практика по този начин малките отбори са окуражавани да харчат повече пари. Всъщност е леко перверзно, макар да позволява повече време за развитие”, обясни той.

 

View this post on Instagram

 

No Monaco GP this weekend so we have our own kitchen Grand Prix instead!! ?

A post shared by Christian Horner (@christianhornerofficial) on