Начало Избрани Хорнер в петък: Мерцедес-ът е абсолютно легален

Хорнер в петък: Мерцедес-ът е абсолютно легален

3603
0
Мерцедес F1 W13
снимка: @MercedesAMGF1

Кристиан Хорнер и Ред Бул взеха решение относно лeгалността на новата версия на болида на Мерцедес W13. Шефът на австрийския отбор заяви, че смята автомобила на Мерцедес, който е със силно променени кутии за радиаторите, за законен. Британецът изключи всякакви предположения, според които отборът смята, че дизайнът трябва да бъде забранен.

Това се случва, след като в четвъртък сутринта Хорнер даде да се разбере, че екипът му от аеродинамици се нуждае от време, за даразбереиусвоиконцепцията на германците.

Сега обаче отборът е стигнал до заключение. То гласи, че страничните кутии на радиаторите, които според Мерцедес са били проектирани в условията на редовна комуникация с ФИА, са напълно законни.

По време на първата сутрин на тестовете в Бахрейн се появиха съобщения, според които Хорнер смята, че автомобилът е незаконен. Тези неща веднага бяха опровергани както от отбора, така и от самия Хорнер.

Концепцията на Мерцедес отговаря на всички изисквания

Мисля, че е интересно, каза Хорнер пред избрани представители на медиитекогато бе попитан за актуализирания W13.

„Meрцедес са измислили нещо много иновативно. Това е съвсем различна концепция от тази, която ние преследвахме. Повечето от тимовете също мислеха по различен начин.“

Това показва креативността, която съществува дори в рамките на строгите правила в F1. Сега се предлагат много различни решения. Само времето ще покаже дали това е правилният път за развитие или не.“

„Това, което виждаме във Формула 1, е, че има тенденция към сближаване на философиите за дизайн за определен период от време. Но това е толкова хубавото нещо в този спорт. Ако дадете празен лист хартия, ще получите 10 различни интерпретации.“

Очевидно Мерцедес са измислили някакъв екстремен вариант. Това е различно тълкуване на правилата. Но за да отговоря на следващия ви въпрос, дали смятаме, че е законно, или не: Да, напълно. Мерцедес-ът е абсолютно легален Изглежда, че отговаря на всички изисквания„, завърши Кристиан Хорнер.