Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер въодушевен от желанието на Фетел да помага дори след отпадането си

Хорнер въодушевен от желанието на Фетел да помага дори след отпадането си

54
0
Себастиан Фетел

Само след една обиколка състезанието в Абу Даби бе приключено за Себастиян Фетел. За голяма част от пилотите това означава да потънат в разочарование, да се приберат в моторхоума си и да се приготвят за отпътуване или пък да излязат да разгледат нощния живот в малкото емирство.

Не така обаче смяташе да направи двукратният световен шампион. Той остана при екипа си и се присъедини към командния пулт на питуола. За първи път той имаше възможност да проследи състезание от Формула 1 от една съвсем различна переспектива. Рамо до рамо с тим шефа Кристиян Хорнер. Ново доказателство за Хорнер, защо неговият пилот е сред най-добрите в цялата история на Гран при.

„Това е част от неговата личност“, обясни Хорнер. „Той попива информация като гъба. Видя възможност да помогне на колегите си и използва възможността да събере опит на стената и да види как взимаме решения по време на състезание. Беше изключително любопитен да разбере всичко и да помогне по всякакъв възможен начин.“

Със своят опит в състезанията като пилот и споделяйки своите впечатления, той определено е убогатил работата на отбора.

„За него бе изключително интересно да види, как се работи на питуола, как се взимат стратегическите решения и тяхното претворяване на пистата. Въпреки че бяхме изключително радостни от компанията му, всички бяхме изключително разочаровани от отпадането му. Защото бяхме в изключително добра позиция за спечелването на победата. Себ свърши перфектна работа в квалификацията. Обиколката, с която спечели бе една от най-добрите в цялата му кариера. Направи всичко по правилния начин. Стартира отлично и още след първия завой имаше значителна преднина. Да отпаднеш по този начин е изключителен малшанс.

Случилото се тук показва, че победите във Формула 1 не са нещо нормално, не са даденост. Затова се радваме изключително много на всяка една победа. Да се спечели едно Гран при е изключително трудна задача. Просто всичко трябва да пасне на мястото си, а това не е толкова лесно.

Все пак сме много, много радостни от случващото се през този сезон. Да спечелиш 11 от 18 състезания и всички пол позишъни с изключение на един единствен, да си си осигурил титлите три състезания преди края – това просто бе един невероятен сезон. Щеше да е още по-добре разбира се ако бяхме спечелили и в Абу Даби, но за съжаление това не стана.“