Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Ясно е кой ще победи, ако Верстапен и Хамилтън разполагаха с...

Хорнер: Ясно е кой ще победи, ако Верстапен и Хамилтън разполагаха с еднаква кола

6687
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер, снимка Ред Бил Контент Пуул

Ръководителят на Ред Бул Кристиан Хорнер посочи кой би победил ако Макс Верстапен и Люис Хамилтън разполагаха с еднакви болиди. Британецът смята, че Макс има по-големи шансове в такава битка. Също така той похвали нидерландеца за невероятното представяне, което извлече от колата във финалната фаза от сезон 2021, въпреки че Мерцедес разполагаха с по-добър пакет.

Според Хорнер Верстапен би превъзхождал Хамилтън ако двамата караха един и същ автомобил въпреки постиженията на британеца. Макс записа 11 победи и 18 качвания на подиума. В крайна сметка той спечели първенството след спорно прибиране на колата на сигурността в Абу Даби.

„Не можете да отречете нищо от постиженията на Люис. Той е един от най-великите състезатели и е най-успешен в статистически план“, каза Хорнер.

„Но ако сложите Макс и Люис в кола на Мерцедес няма съмнение в това кой ще победи. Сложете Хамилтън в нашата кола и също нямам съмнения кой ще бъде по-бърз“.

„С Макс е възможно всичко. Не очаквахме да сме толкова конкурентоспособни в Джеда. Въпреки това имахме шанс за победа. Това беше благодарение на Макс. Хората не му отдават заслуженото за начина, по който се състезава“.

Кристиан смята, че всичко това е отразено в начина, по който Верстапен се представя по-силно от своите съотборници. Ръководителят на Ред Бул не вярва ситуацията да е такава при Хамилтън.

„Често виждахме изключително малка разлика между Валтери [Ботас] и Люис. Същото беше и с Нико Розберг“, заяви Хорнер.

„Макс изцеди всеки грам производителност от миналогодишния ни автомобил. Особено след лятната пауза темпото на Мерцедес ставаше все по-силно, той ни задържа в борбата за короната. Верстапен бе изключителен. Всички забравиха, че той разполага с по-малко притискане и по-малко конски сили спрямо своите съперници. Ясно е кой ще победи, ако Верстапен и Хамилтън разполагаха с еднаква кола“, завърши Кристиан Хорнер.