Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: За нас няма значение кой от пилотите ни е световен шампион....

Хорнер: За нас няма значение кой от пилотите ни е световен шампион. И двамата имат еднакъв шанс

3402
0
Серхио Перес
снимка: Ред Бул Контент Пуул

За Ред Бул няма значение кой от пилотите на тима Макс Верстапен или Серхио Перес ще спечели титлата във Формула 1 – и двамата имат равен шанс, заяви Кристиан Хорнер след победата на мексиканеца в Гран при на Монако.

„Чеко е в най-добрата форма през кариерата си. Върши страхотна работа и представяния като това в Монако не са случайни. Видяхте как Перес спечели полпозишъна в Джеда. Той влезе в прекрасна серия и това е фантастично за тима.“

„За нас няма значение кой от двамата е световен шампион. Разбира се, конструкторската титла е страшно важна, но дали Макс или Чеко – и двамата са пилоти на Ред Бул, и двамата имат еднакъв шанс“, заяви Хорнер

Същевременно ръководителят на Ред Бул във Формула 1 отбеляза, че Верстапен запази лидерството в генералното класиране.

„Колата на Макс през целия уикенд не бе точно такава, каквато той искаше, вследствие на което и е доволен от резултата си. Победи Шарл [Льоклер] и опази лидерството си в шампионата, което бе и целта. Благодарение на страхотна екипна работа на пилотите, на питуола и в Милтън Кийнс оптимизирахме представянето си и сме много щастливи от това“, каза още той.

Хелмут Марко каза, че е направо изненадан от резултата на Ред Бул в Монако.

„Постигнахме повече, отколкото очаквахме“, отбеляза съветникът на тима.

Перес и Верстапен запазиха победата и третото място, след като от Ферари подадоха протести срещу тях за настъпване на линията при излизане от питлейна. Стюардите постановиха, че при мексиканския пилот няма преминаване на гумата от лявата страна. При Верстапен има частично стъпване на гума вляво от линията, но за нарушение трябва цяло колело да я е преминало.