Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Здравата ни работа се изплаща

Хорнер: Здравата ни работа се изплаща

32
0
Бахрейн,бокс,Марк Уебър,Ред Бул

Ревът на облекчение излязъл от устата на Себастиян Фетел след спечелването на днешната квалификация бе съвсем логичен. От началото на първенството шампионът преживя три доста трудни уикенда. С наближаването на първите европейски състезания обаче изглежда, че в Ред Бул все по-добре се справят с намирането на добър баланс на колите си и това бе потвърдено със спечелването на квалификацията и третото място на Марк Уебър.

„Разбира се постигнахме чудесен резултат за отбора“, радваше се тим шефът на Ред Бул, Кристиян Хорнер. „Всички в екипа заслужават похвала за сериозната работа, която полагаме както на пистата, така и в Милтън Кийнс. Инвестирахме безброй часове в проучвания. Може да погледнете дори кога бяхме в гаража на ФИА за мерене. Бяхме три часа и половина по-късно след всички останали. Това показва колко много работа сме свършили и колко твърдо решени са всички, да дадат всичко от себе си за нашия успех, за да се върнем отново в челото. Пилотите днес увенчаха усилията на всички. Имаме чудесна база за утрешното състезание.

Като цяло трасето въобще не е удобно за нас. От първите четири състезания, най-малко тук сме очаквали да успеем да спечелим в квалификацията. Разбира се, че пол позишъна бе много изненадващ за нас. Себастиян бе бърз в първата част. Във втората нещата бяха на кантар. И после след всичко това да сме начело – това е невероятно. Марк бе силен във всички части. Но Макларън и Мерцедес бяха много силни още от началото на уикенда. Очакваме и утре да е така.“

Хорнер разкри интересни подробности. Той обясни, че лично Ейдриян Нюи е поискал в Китай Фетел и Уебър да карат с различна конфигурация на изпускателната система. Данните са му били необходими, за да направи сравнение и анализ. Така телеметрията от Китай е била бързо доставена в Милтън Кийнс.

„Спечелените познания бяха изключително важни. Те ни помогнаха много и сега отново сме с нормалния вариант. Ейдриян работи изключително много и дори сега бе на линия и ни подкрепяше от нашата щаб квартира.“