Начало Избрани Hugo Boss става титулярен спонсор на Алфа Таури?

Hugo Boss става титулярен спонсор на Алфа Таури?

876
0
Алфа Таури АТ04
снимка, Георги Тодоров/Lapbg

Hugo Boss може да стане титулярен спонсор на Алфа Таури през сезон 2024 в F1. Според информация на различни източници, модният бранд ще сключи сделка с Ред Бул, която влиза в сила от догодина. Това означава, че догодина екипът от Фаенца може да носи имената „Boss“ или „Boss Orange“. Междувременно бе потвърдено, че тимът няма да се върне към старото си наименование Торо Росо.

В края на юни д-р Хелмут Марко потвърди, че Алфа Таури променя името си от началото на следващата година. Австриецът обаче отказа да разкрие как точно ще се казва младежкия отбор на Ред Бул.

Това се случва след като новият главен ръководител на Ред Бул Оливер Минцлав се противопостави на пълната продажба на Алфа Таури. Вместо това отборът ще има по-голямо присъствие в британската си база в Бистър и ще се сближи с Ред Бул. Така тимът трябва да постигне напредък и да се измъкне от дупката, в която се намира в момента

Първоначално младежкият тим на Ред Бул се казваше Торо Росо. През 2020-та австрийската компания реши да ребрандира тима като Алфа Таури. Целта на тази промяна бе свързана с повишаване на продажбите на модната марка на Ред Бул. За съжаление, това така и не повиши достатъчно популярността на марката.

Отборът от Фаенца планира да се откаже от сегашното си име и да го замени с друго. Разбира се, то ще бъде свързано с Ред Бул. В същото време главният изпълнителен директор на Алфа Таури Петер Байер потвърди, че отборът няма да се върне към името Торо Росо.

По-рано тази седмица става ясно, че от Hugo Boss са започнали преговори за потенциална сделка с Ред Бул. Предполага се, че модната марка се стреми към по-голяма популярност в F1. Ако сделката бъде осъществена, то Алфа Таури вероятно ще се преименува на „Boss“, или на „Boss Orange“ в чест на специфичната линия дрехи.

„Обсъждаме с няколко компании, които са много заинтересовани да работят с нас в бъдеще. Засега обаче няма информация, която да бъде оповестена“, каза Байер.

Междувременно напускащият шеф на Алфа Таури Франц Тост заяви следното: „Титулярният спонсор е много привлекателен. Ще видим какво ще донесат преговорите през следващите месеци. Разговаряме с различни компании. За щастие, интересът е голям.“

Понастоящем Hugo Boss е спонсор на Астън Мартин. В миналото компанията е работила с отбори като Макларън и Мерцедес.

Междувременно стана ясно, че Hugo Boss не е единствената компания, която иска да подкрепи младежкия отбор на Ред Бул. Настоящият спонсор на Алфа Таури Orlen също се интересува от това да работи с Ред Бул.

Полската петролна компания е отчасти притежавана от Aramco. В момента като червените акценти на петролния концерн вече се виждат на видно място върху автомобилите, управлявани от Даниел Рикиардо и Юки Цунода. Очакванията са Ред Бул да вземе решение относно новото име на младежкия си тим през септември.