Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг притеснен от разликата спрямо водещите отбори

Хюлкенберг притеснен от разликата спрямо водещите отбори

34
0
Нико Хюлкенберг,Рено

Нико Хюлкенберг призна, че е притеснен от голямата разлика от неговия тим Рено до водещите 3 екипа – Мерцедес, Ферари и Ред Бул, в началото на новия сезон. Според него тя е станала по-голяма спрямо 2017 г.

Той и съотборникът му Карлос Сайнц стигнаха до 3-ата част на квалификацията в Австралия и завършиха в зоната на точките в състезанието, но германецът не е особено доволен от това, тъй като разликата спрямо пилотите на Ред Бул бе около 1.5 сек на обиколка.

„Тези момчета пред нас все едно летят, каза Нико. – Искахме да намалим разликата спрямо тях през зимата. А изглежда, че тя сега е по-голяма, дори в квалификацията. Това не е добре. Имаме много работа за вършене.“

В тази връзка техническият директор на Рено Ник Честър каза, че в екипа са очаквали водещите 3 тима да имат преднина, и че ще има битка между френския тим, Макларън и Хаас за местата между 4-о и 6-о.

„Като цяло сме окуражени, защото ако видите обиколката на Сайнц в Q2 и имате предвид, че в Q3 тя беше лоша, при добра такава можеше да сме пред колите на Хаас на старта, каза Честър. – Малко по-бързи сме от Макларън. Затова нещата не са зле.“