Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг против тестваните кокпити

Хюлкенберг против тестваните кокпити

56
0

Пилотът на Форс Индия Нико Хюлкенберг заяви, че не харесва варианта на т.н. затворен кокпит с предпазни елементи отпред и отстрани, изпробван вчера и днес от Кими Райконен и Себастиан Фетел на тестовете на Каталуня.

Финландецът изпробва новото устройства предния ден, а днес същото стори и другият пилот на Скудерията Себастиан Фетел. Видео от кокпита на германеца можете да видите тук. Кими заяви, че видимостта е била изненадващо добра, като е имало само малко ограничение отпред.

Според Хюлкенберг обаче кокпитите в този вид изглеждат ужасно и той не ги харесва. „Формула 1 е достатъчно сигурна в момента, заяви германецът. – И все пак трябва да има елемент на опасност. Аз приемам тези рискове. Спортът не трябва да се стерилизира. Не бих искал да ги видя в колите догодина. Усещането е как се опитват да елиминират всеки един минимален риск.”

Фелипе Маса от Уилямс заяви в тази връзка, че дизайнът на преградения кокпит не изглежда добре, но е съгласен с въвеждането му от съображения за сигурност, тъй като последната е най-важното нещо. И ако е добре за нея, значи е добре по принцип.