Начало Избрани Хюлкенберг е физически готов за сезон 2023

Хюлкенберг е физически готов за сезон 2023

926
0
Нико Хюлкенберг, Хаас
Нико Хюлкенберг, снимка Хаас

Нико Хюлкенберг е физически готов за сезон 2023 в F1. Германецът призна, че е прекарал последните два месеца в интензивна подготовка за първата си пълна кампания в световния шампионат от 2019 г. насам.

Хюлкенберг се завръща като титулярен пилот в F1 след няколкогодишно отсъствие. Опитният германец напусна Рено в края на 2019 г. Оттогава той записа общо пет участия в световния шампионат с отборът на Рейсинг Пойнт/Астън Мартин. През останалото време Хюлкенберг бе резервен пилот на британския отбор и анализатор.

35-годишният ветеран държи незавидния рекорд на пилот от  с най-много стартове – 181 – без класиране на подиума. Германецът ще продължи тази традиция след като подписа договор с Хаас. Хюлкенберг имаше възможност да кара автомобила на американския отбор по време на следсезонния тест на в Абу Даби през ноември миналата година.

Хюлкенберг разполага със само две седмици пред първия старт за сезон 2023 в Бахрейн. Германецът ще има на разположение ден и половина, в който запознае подробно с болида на Хаас за 2023 г. До момента той направи няколко обиколки с VF-23 по време на кратък шейкдаун на пистата Силвърстоун в края на миналата седмица

Пилотът на Хаас призна, че е имал интензивни тренировки във фитнеса през последните месеци. Сега той се чувства добре подготвен физически и готов да започне работа.

„Междусезонната подготовка беше смесица от различни неща. Ако трябва да съм честен, прекарах наистина много време във фитнеса. Това бяха интензивни два месеца, които използвах доста добре, за да натрупам отново физическа сила.“

„Около Коледа прекарах повече време със семейството си и приятелите. Общо взето, беше приятно време, но сега съм отново съм в перфектна физическа форма и готов за работа“, добави състезателят на Хаас.

Хюлкенберг ще си партнира с Кевин Магнусен. Така Хаас ще разполага с един от най-опитните пилотски състави на стартовата решетка, както настояваше шефа на отбора Гюнер Щайнер.

В миналото двамата имаха няколко оспорвани битки, които включваха няколко контакта. Най-известният инцидент между двамата бе в Гран при на Унгария 2017. Въпреки този случай, Хюлкенберг призна, че няма никакви притеснения относно работните си отношения с Магнусен.

„Ние едва сега се опознаваме по-добре. Трудно е да прецениш стила на каране на даден пилот, ако не си участвал в няколко състезания заедно.“

„Наистина трябва да видиш данни, за да видиш всичко да можеш да сравняваш. Това ще отнеме известно време, преди да можем да отговорим на този въпрос. По отношение на работните взаимоотношения нямам никакви притеснения. Смятам, че Кевин е голям професионалист, а също и много опитен състезател. Двамата с него ще направим всичко възможно, за да тласкаме отбора напред“, завърши Нико Хюлкенберг.

Вчера Хаас публикува графика си за предсезонните тестове в Бахрейн, които ще се проведат следващата седмица.