Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг е готов да води тима на Заубер

Хюлкенберг е готов да води тима на Заубер

28
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг е напълно готов за новото предизвикателство в кариерата си – да е водещ пилот в тима на Заубер, където ще кара догодина. Негов съотборник в швейцарския екип ще е дебютантът във Формула 1 Естебан Гутиерес и отговорността върху плещите на немския пилот е по-голяма. Той обаче я посреща нормално.

Надявам се да започна догодина от там, докъдето стигнах през 2012-а, а позицията ми в края на шампионата бе наистина обещаваща – заяви състезателят в интервю за formula1.com. – Сменям отбора и ще имам известен период на опознаване, но съм убеден, че всичко ще премине гладко. Новата ситуация не ме натоварва допълнително, а ме мотивира още повече. Честно казано, не виждам ролята си като много по-различна спрямо тази, която имах доскоро. Просто ще се концентрирам върху работата си и ще се постарая да постигна добри резултати.

Нико сподели също така, че е изкарал страхотна година с Форс Индия. Той се върна в F1 като титуляр с екипа на Виджай Маля, след като през 2011-а не кара.

Смятам, че направихме добър прогрес заедно с тима. Отборът подобри представянето на колата, а ние се развивахме заедно с нея. Случиха се само хубави неща. Имаше още много неща за учене и мисля, че направих стъпка напред като пилот – особено в квалификациите. F1 е много техничен и комплексен спорт, така че опитът винаги е предимство. Може да звучи простичко, но километрите – състезателните дистанции – носят разликата в крайна сметка – каза той.

Хюлкенберг ще се опита да си почине по празниците в края на годината и да се види с приятели.

Ще върша нормални неща. Още не съм гледал последния филм за Джеймс Бонд например. Ще отскоча няколко пъти до Хинвил, а след Нова година започвам пак работа по физическата си подготовка преди началото на тестовете. И нали сега всички говорят за дядо Коледа. В песничката се пее, че той знае дали си бил лош или добър. Аз бях добър, така че моля те, дядо Коледа, изпрати ми конкурентоспособна кола за 2013 г. – усмихнато си пожела Нико.