Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг кандидат за място и в Макларън?

Хюлкенберг кандидат за място и в Макларън?

23
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг е кандидат за място и в тима на Макларън, твърди немският вестник Шпорт Билд.

Пилотът е определян като един от фаворитите за кокпита в Лотус, който Кими Райконен ще освободи в края на сезона. Дори връщане във Форс Индия не се изключва като вариант за бъдещето на Нико, но информация, че и в Уокинг обмислят кандидатурата му, се разпространява съвсем отскоро.

26-годишният Хюлкенберг напусна Форс Индия в края на 2012 г., за да се присъедини към Заубер. Швейцарският отбор обаче не се представя толкова силно, колкото през миналия сезон.

Съжаление е твърде силна дума – заяви Нико в Сингапур в отговор на въпрос дали съжалява за преместването си. – Но ако сменяш отбор, желанието ти е да прогресираш, да вървиш напред.

Хюлкенберг бе предпочитаната от Ферари опция за заместник на Фелипе Маса до Гран при на Унгария. След избухването на Фернандо Алонсо на Хунгароринг обаче, в Маранело настроенията се промениха и в крайна сметка тимът реши да върне Райконен.

Според немската преса Лотус е най-добрата опция за Хюлкенберг. Там възможностите му били увеличени и от факта, че пропаднала сделка с арабски инвеститори е намалила драстично шансовете на Маса да стане част от екипа в Енстън.

В същото време вратата в Макларън се оказала открехната поради това, че Телмекс (които подкрепят Серхио Перес) закъсняват с плащанията си. Смята се, че Нико изчаква знак от Уокинг преди да подпише с Лотус, като за тима от Енстън същевременно се говори, че изчисляват колко спонсорски пари може да донесе бразилецът Фелипе Наср (състезаващ се в GP2 в момента).

Нищо не е подписано, но сме в добра позиция – заяви мениджърът на Хюлкенберг Вернер Хайнц.