Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг получил отказа на Ферари със SMS

Хюлкенберг получил отказа на Ферари със SMS

59
0
Нико Хюлкенберг,Себастиан Фетел

От няколко седмици усилено се говореше, че Нико Хюлкенберг ще заеме второто място в екипа на Ферари за следващия сезон. Вчера обаче италианският тим официално потвърди завръщането на Кими Райконен, а във вторник в 22:50 ч. мениджърът на Хюлкенберг, Вернер Хайнц, е получил SMS от Стефано Доменикали, с които ги уведомява за своя избор.

„Два месеца преговаряхме с отбора на Ферари, препращахме договори напред-назад“, обяснява Хайнц пред швейцарският вестник Блик. „Бяхме стигнали до фаза, да бъдат необходими единствено подписите на двете страни. Всичко останало беше ОК. Разбира се имаме и резервен вариант. Преговаряме с екипа на Лотус и в крайна сметка ще видим как ще се подредят нещата.“

Според последните слухове Хайнц преговаря с три отбора. Освен Лотус е много възможно Хюлкенберг да се върне и във Форс Индия. Кой обаче е третият тим? Вероятно не става дума за Заубер, който е разтърсен от финансови проблеми и където германецът разтрогна договора си.

Торо Росо също не е вариант, така че реално остава само една възможност – Макларън. Британският отбор все още не е потвърдил оставането на Дженсън Бътън на хартия. Уилямс не е вариант след раздялата през 2010 г., оставила неприятен привкус. Катерам и Маруся пък не са възможности, които Хюлкенберг би избрал в този момент от кариерата си.